Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 07:33

  Ο στόχος για το πρώτο τείχος ανοσίας - Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνει συνεχές κάλεσμα στους πολίτες για τον εμβολιασμό

  Ο στόχος για το πρώτο τείχος ανοσίας - Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνει συνεχές κάλεσμα στους πολίτες για τον εμβολιασμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Ο μόνος τρόπος για να τελειώσουμε με την Πανδημία είναι το εμβόλιο...Δεν υπάρχει ένα φάρμακο που, εάν διαβάσετε τις οδηγίες του, δε θα έχουν εντοπίσει κάποιες εξαιρετικά σπάνιες παρενέργειες. Αλλά, πρέπει να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Και το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο. Αυτό που μπορείτε να βρείτε γρηγορότερα θέση, για να μπορέσετε να το κάνετε".

  Η συγκεκριμένη πρωθυπουργική αποστροφή, όπως ήρθε στο προσκήνιο μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό "Άλφα", μόνο τυχαία δεν είναι. Για δεύτερη φορά, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα (είχε προηγηθεί η σχετική αναφορά στο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες) ο πρωθυπουργός απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Οι παρτίδες των εμβολίων που θα καταφτάσουν στη χώρα μας μέσα στο επόμενο δίμηνο είναι εξαιρετικά σημαντικές, με την επιχείρηση "Ελευθερία" να…ανεβάζει περαιτέρω στροφές, με στόχο την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Και αυτός δεν είναι άλλος από το χτίσιμο του πρώτου και, συνάμα, ισχυρού τείχους ανοσίας. Ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο προς το…ξέφωτο της κοινωνικής και οικονομικής κανονικότητας, με τις βασικές πτυχές της στρατηγικής να έχουν ήδη…κεντραριστεί στο κυβερνητικό ημερολόγιο. Τα αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς, από τα οποία προκύπτει ότι ακόμη και στους ηλικιωμένους τα ποσοστά των…τσιμπημάτων δε βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο και απαιτείται αύξηση των συμμετοχών, είναι αυτά που κάνουν τα μηνύματα ακόμα πιο ηχηρά. Πιο συγκεκριμένα:

  -Οι άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 61% με το ίδιο ποσοστό να ανεβαίνει στο 65,7% εάν συνυπολογιστούν και τα προγραμματισμένα ραντεβού.

  -Το συνολικό ποσοστό (εμβολιασμών-ραντεβού) για την ομάδα από 80 έως 84 ετών είναι 66%, για όσους είναι από 75 έως 79 ετών 77% και για την ηλικιακή ομάδα 70-74 το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 70,57%.

  -Στους 65-69 ετών έχει εμβολιαστεί το 27% αλλά μαζί με τα ραντεβού το ποσοστό συμμετοχής ανεβαίνει σε 68,5%.

  -Στους στους πολίτες 60 έως 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 60%.

  "Ένα ποσοστό ηλικιωμένων, κοντά στο 30%, δεν έχει προσέλθει για να εμβολιαστεί. Επαναλαμβάνω την έκκληση μου στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Να πάνε να εμβολιαστούν κι αν δε θέλουν να το ακούσουν από εμένα να το ακούσουν από τους γιατρούς των εντατικών. Λένε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που μπαίνει στις εντατικές είναι συμπολίτες μας μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι ένα δράμα. Είναι μία τραγωδία να μπορείς να αποφύγεις μία αρρώστια που μπορεί και να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις για διάφορους λόγους", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι και οι νέοι θα ανταποκριθούν στο εμβολιαστικό κάλεσμα. Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για μία "υποδειγματική εξέλιξη" της επιχείρησης "Ελευθερία". Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.650.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 1.875.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Ταυτόχρονα:

  -Έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

  -Από αύριο, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

  -Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμες οι μειώσεις φόρων - Δεν αργεί η συνάντηση με Ερντογάν

  * Οι ημερομηνίες-ορόσημο που ξεκλειδώνουν τον μαζικό εμβολιασμό

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ