Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 18:14

  Τροποποίηση ΚΥΑ που αφορά τους κανονισμούς παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών

  Τροποποίηση ΚΥΑ που αφορά τους κανονισμούς παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στους Κανονισμούς για την παραγωγή, αποθήκευση και διάθεση σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών.

  Όπως αναφέρεται σχετικά:

  Η παρ. 3 του άρθρου 2 της υπ' αρ. 3329/15.2.1989(Β' 132) κοινής υπουργικής απόφασης τροποποιείται ως ακολούθως:

  "Αν ανάμεσα στο εργοστάσιο ή την αποθήκη και στους πιθανούς δέκτες της παρ. 2 (σ.σ. Εθνικούς Οδούς, Επαρχιακές-Κοινοτικές οδούς, Σιδηροδροµικές γραµµές Όρια εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή χωρίων, Αγροικίες, εργαστήρια ή άλλες θέσεις που αναµένεται να υπάρχουν άνθρωποι, Όρια απαλλοτριώσεων µε εκμετάλλευση ορυχείων) παρεμβάλλονται φυσικά προστατευτικά μέσα (όπως λόφοι, βουνά κ.λπ.), με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, οι αποστάσεις μπορεί να μειωθούν μέχρι το ήμισυ. Για την έκδοση της ανωτέρω απόφασης πρέπει να προηγείται γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 3 (σ.σ. της Συµβουλευτικής Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων Εκρηκτικών), κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας αδειοδοτούσας αρχής".

  Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ