Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 17:16

  Στη Σλοβενία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  Στη Σλοβενία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Σλοβενίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Borut Pahor. Μετά την υποδοχή της, η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Θυμάτων Όλων των Πολέμων. Ακολούθησαν συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο.
   
  Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο Προέδρων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:
   
  "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και καλό φίλο της Ελλάδας κύριο Borut Pahor, για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία που μου επιφύλαξε κατά την πρώτη μου αυτή επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία και ελπίζω σύντομα να έχω τη χαρά να τον υποδεχθώ, με την σειρά μου, στην Αθήνα.
  Πρόκειται για μια από τις πρώτες επισκέψεις μου στο εξωτερικό, την εποχή της πανδημίας, γεγονός ενδεικτικό του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

  Γιατί πράγματι, οι σχέσεις Ελλάδας και Σλοβενίας διακρίνονται από θερμή φιλία και στενή συνεργασία. Είμαι σίγουρη, ότι τα κοινά μας οράματα και η σύγκλιση απόψεων που διαπιστώσαμε κατά τις πολύ ενδιαφέρουσες συνομιλίες που προηγήθηκαν θα αποτελέσουν εφαλτήριο για ενδυνάμωση και ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων σε όλους τους τομείς".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ