Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 15:28

  Προανακριτική για Παππά - Αποκαλύψεις Τόμπρα για ΣΥΡΙΖΑ Channel: Κινδυνεύω αν μιλήσω, είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ

  Προανακριτική για Παππά - Αποκαλύψεις Τόμπρα για ΣΥΡΙΖΑ Channel: Κινδυνεύω αν μιλήσω, είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των λιβανέζικων κεφαλαίων της CCC για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το SYRIZA Channel, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

  Ο κ. Τόμπρας εξέφρασε φόβους ακόμα και για τη ζωή του αν αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις αναφορές σε White House. Στις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής να αποκαλύψει ονόματα, δήλωσε ότι κινδυνεύει:

  "Με τη ζωή σας ή με αγωγή;", ρώτησε ο βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

  "Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;" φέρεται να απάντησε ο Κ. Τόμπρας.

  Η συνάντηση στο Μαξίμου

  Ο κ. Τόμπρας αποκάλυψε ότι την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Καλογρίτσας τον κάλεσε στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι μαζί με τον Σάμερ Χούρι ήταν στο γραφείο του Νίκου Παππά. Ο ίδιος, δεν επιβεβαίωσε πως βρέθηκε ποτέ μπροστά σε συνάντηση των τριών πλευρών.

  "Επειδή ο Καλογρίτσας δεν γνώριζε αγγλικά με έβαλε σε ανοικτή ακρόαση. Με είχαν παρακάμψει γιατί διαφωνούσα με την ιδέα η εγγυητική να εκδοθεί από τράπεζα των Χούρι" είπε.

  Υποστήριξε ότι δεν είναι άνθρωπος του Καλογρίτσα αλλά ο χωροφύλακας των Χούρι στον Καλογρίτσα και τόνισε δε ότι η αρχική ιδέα για κανάλι ήταν των Χούρι επειδή ήθελαν να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση του αραβικού κόσμου με την Ευρώπη.

  "Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα.

  Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν Αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι "σκ@τά" και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία", είπε.

  Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ότι όλοι γνώριζαν από που ήρθαν τα χρήματα αλλά και ότι όταν άνοιξε η ιστορία με τα βοσκοτόπια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηριξε τον κ. Καλογρίτσα.

  Σε ποιους έκανε κρούση

  Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι "ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Ήταν ο τρίτος. Πρώτα πήγα στον Γιώργο Κουρή και μετά στον Βρυώνη".

  Ο ίδιος υποστήριξε ότι απευθύνθηκε πρώτα στον Γιώργο Κουρή καθώς είχε εκπομπή στον τηλεοπτικό του σταθμό. Ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι "Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: "Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε".

  Σημείωσε ακόμη: "Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει "μπορώ". Όλη η αγορά τον φώναζε "κόκκινο" εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν".

  ΠΗΓΗ: TheToc.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ