Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 12:24

  Υπουργείο Εσωτερικών για εκλογικούς καταλόγους αποδήμων: Ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει τη λογική

  Υπουργείο Εσωτερικών για εκλογικούς καταλόγους αποδήμων: Ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει τη λογική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε απάντηση ανάρτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση, το Υπουργείο Εσωτερικών του υπενθυμίζει ότι "η διακομματική επιτροπή που συστάθηκε κατά το παρελθόν είχε ως έργο τον έλεγχο των προϋποθέσεων εγγραφής ενός εκλογέα στους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτές έχουν τεθεί από τον νόμο.
   
  Με το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί και την άρση των "άδικων και υποτιμητικών κριτηρίων" σύμφωνα με την κα Τζάκρη, η ύπαρξη της επιτροπής καθίσταται πλέον άνευ αντικειμένου.
   
  Επιπλέον, θα όφειλε να γνωρίζει ως πρώην υπουργός Εσωτερικών ότι τα κόμματα, αμέσως μετά από κάθε αναθεώρηση λαμβάνουν πλήρες αντίγραφο των εκλογικών καταλόγων, στο οποίο με ρητή διάταξη του νόμου 4648/2019 συμπεριλαμβάνονται και ειδικοί κατάλογοι εκλογέων εξωτερικού.
   
  Τέλος, του συστήνουμε να μελετήσει έστω μια φορά τον νόμο που και ο ίδιος ψήφισε και να αντιληφθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Καμία νέα εγγραφή εκλογέα δεν πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων του ήδη ισχύοντος νόμου, καμία νέα εγγραφή δεν πραγματοποιείται και με το κατατεθέν σχέδιο νόμου.
   
  Μάλλον ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει την λογική".

  Στην ανάρτησή του, νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, ανέφερε:

  "Νοθεία των εκλογικών καταλόγων

  είναι αυτό που επιχειρεί με το νέο Ν/Σ για την ψήφο των αποδήμων,

  η δεξιά Μητσοτάκη-Βορίδη.

  Πως;

  Καταργούν τη διακομματική επιτροπή που είχε αποφασιστεί να ελέγχει τους νέους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα σχηματιστούν από τους απόδημους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ