Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 20:50

  Τηλεδιάσκεψη με την Ευρωπαία επίτροπο Στ. Κυριακίδου είχε ο Σπ. Λιβανός

  Τηλεδιάσκεψη με την Ευρωπαία επίτροπο Στ. Κυριακίδου είχε ο Σπ. Λιβανός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρωτοβουλία "Ελληνική Διατροφή" που έχει ως στόχο την προώθηση του brand name της χώρας μας παρουσίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

  Στη διαδικτυακή συζήτηση όπου συμμετείχε και η υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι κρίσιμη παράμετρο της πρωτοβουλίας αποτελεί η πλήρης εναρμόνιση και ουσιαστική συμβολή της στην εφαρμογή των στόχων της ευρωπαϊκής πολιτικής "From Farm to Fork".

  Επισήμανε επίσης την ανάγκη εναρμόνισης των συστημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αναφορικά με την πληρότητα προτεινόμενων σχημάτων όπως το Nutriscore, υπογραμμίζοντας την σημαντικότηρα οποιοδήποτε σύστημα επισήμανσης να λαμβάνει επαρκώς υπόψη όλες τις διατροφικές παραμέτρους και να μην υποβαθμίζει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών διαιτολογίων και τροφίμων όπως το ελαιόλαδο.

  Από την πλευρά της η κ. Κυριακίδου διαβεβαίωσε ότι προς ώρας δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το εν λόγω ζήτημα συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και αξιολόγηση των προτάσεων που συζητούνται. Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι οι επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η ελληνική πλευρά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και πρόσθεσε πως η ακολουθουμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε.

  Τέλος, η κ. Κυριακίδου συνεχάρη τον κ. Λιβανό και την κ. Αραμπατζή για τον χειρισμό που ακολούθησε η Ελλάδα σχετικά με σκάφος Elbeik που επί τρεις μήνες εν πλω μετέφερε ζώντα βοοειδή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ