Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 19:09

  Ταμείο Ανάκαμψης και θαλάσσια χωροταξία στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΝ με την πρέσβη της Σουηδίας

  5 +1 πολεοδομικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΝ στο Ταμείο Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με την πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin.

  Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε την πρέσβη της Σουηδίας ότι η πλειονότητα των πράσινων επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνεται στην ανάπτυξη υποδομών ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση υδάτων και την κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.

  Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενόψει και της επικείμενης Παγκόσμιας Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη τον επόμενο Νοέμβριο.

  Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε επίσης τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων.

  Η κα Sammelin συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης προτίθεται να οργανώσει εργαστήριο για το θέμα στο οποίο θα επιθυμούσε να προσκαλέσει Έλληνες επιστήμονες.

  Επιπρόσθετα, μετέφερε στον κ. Σκρέκα το ενδιαφέρον σουηδικών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων, σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ