Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Μαρ-2021 13:05

  Αρ. Πελώνη: Πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης από τον Απρίλιο

  Αρ. Πελώνη: Πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης από τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Είμαστε σε lockdown και μάλιστα σκληρό. Τα στοχευμένα μέτρα που ελήφθησαν είναι πολύ αυστηρότερα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν τον περασμένο Μάρτιο...".

  Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η κυβέρνηση, δια της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη, την ίδια στιγμή που προτεραιότητα παραμένει πάντα η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου "με ασφάλεια και κανόνες" και η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. "Όλοι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και θα γίνουν ακόμα αυστηρότεροι. Λαμβάνονται μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια στην Αθήνα σε καθημερινή βάση, ενώ συνεχίζεται η αύξηση αυτή και, βεβαίως, λαμβάνονται και μέτρα προστασίας...", σημείωσε η κ. Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. "Η κυβέρνηση στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Όσο προχωράμε τα μέτρα γίνονται πιο στοχευμένα, καθώς πρέπει να φροντίσουμε και για την ανάκαμψη της οικονομίας από τον Απρίλιο και μετά", συμπλήρωσε και ερωτηθείσα για φαινόμενα παρατυπίας στη σειρά των εμβολιασμών, επεσήμανε: "Είναι μία διαδικασία που λειτουργεί υποδειγματικά και με βάση την προτεραιοποίηση. Μεμονωμένα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί διερευνώνται... Υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές και κυρώσεις και όσοι παραβιάζουν τη λίστα προτεραιοποίησης θα τους κρίνει και η κοινωνία, την ώρα που αναμένουμε σε λίγο να μπουν και οι ευπαθείς ομάδες στη διαδικασία του εμβολιασμού...".

  Η κ. Πελώνη ερωτήθηκε και για τις πορείες και συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και κατά πόσο η κυβέρνηση θα τηρήσει το νόμο. "Ο νόμος δεν αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Προβλέπει απαγόρευση κατά περίπτωση. Δεν απαγορεύονται οι πορείες. Ωστόσο, είναι αυτονόητο και σαφές ότι αυτή τη στιγμή που ζητάμε από όλους να κάνουν αυτήν την τελευταία προσπάθεια για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου να γίνονται οι πορείες νομίζω ότι αυτό επιβάλλει η κοινή λογική και θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και από την πλευρά των κομμάτων να τη στηρίζουν και αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα. Καθώς, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτές τις πορείες υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα πρέπει να λάβει και εκείνος υπεύθυνη στάση και διερωτώμαι ένα αναλαμβάνει τελικά το ρίσκο για ό,τι συμβεί από αυτές τις πορείες, την ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασφυξία στα νοσοκομεία και για τη διαχείριση της πανδημίας", τόνισε.

  "Εάν μένουμε σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι χθες. προφανώς δεν αρκεί αυτό και καλούμε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις αδιανόητες και προσβλητικές δηλώσεις του κ. Δρίτσα και να σπάσει την αφωνία του. Γιατί σιωπή σημαίνει έμμεση αποδοχή και των δηλώσεων και της κάλυψης της πολιτικής που αυτές υποκρύπτουν...", επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τις δηλώσεις Δρίτσα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ