Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 12:07

  Σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ - ποια νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

  Σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ - ποια νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:11

  Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

  Στη διάρκεια της σύσκεψης:

  -Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

  -Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

  -Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

  Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.  

  Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

  Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στη σύσκεψη του Μαξίμου συζητήθηκε τι παραπάνω μπορεί να προστεθεί στη βεντάλια των μέτρων, όσον αφορά στις περιοχές με διασπορά. Και η διασπορά οφείλεται τόσο στις μεταλλάξεις, όσο και στη χαλαρωση που παρατηρείται και η οποία μπορεί να είναι και λογική, λόγω της κούρασης στην κοινωνία...

  Αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πανδημια. Οι ανακοινώσεις θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας και η δεύτερη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. 

  Για παράδειγμα στο τραπέζι έχει μπει η επέκταση περιοριστικών μέτρων και πέραν της Αττικής, καθώς και η ενίσχυση ΜΕΘ με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα. Σε κάθε μέτρο που εξετάζεται, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός της κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 6 ή η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ζυγίζονται τα υπέρ και τα κατά αλλά και η δυνατότητα εφαρμογής τους. Ωστόσο δεν απουσιάζουν φωνές ειδικών που κάνουν λόγο για την επιβολή σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, διάρκειας δυο εβδομάδων ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία. 

  Επίσης, στο μικροσκόπιο μπήκε και ο αριθμός 6 που στέλνουν οι πολίτες για άσκηση, καθώς έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της εφαρμογής του.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ