Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 14:47

  Κ. Μητσοτάκης: Κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη - Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:50

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Για "ομίχλη" και "θολούρα" που αφήνει στις τοποθετήσεις του εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

  "Κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένα ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Δε μας το λέτε τώρα; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης. Να αφήνετε μία ομίχλη και μία θολούρα. Σας ερωτώ ευθέως. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη και δεν με αφήνει να την αποπέμψω;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, πέταξε το… γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τις πρακτικές Πολάκη.

  "Ο κύριος Λαζαρίδης χρησιμοποίησε μία αναφορά τη λέξη "κίναιδος”, την οποία θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει. Και το έκανε διότι η κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα… Εγώ ζήτησα από τον συνάδελφο να ανακαλέσει και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κύριο Πολάκη να κάνει το ίδιο; Θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται για να αποτελέσουν το ίδιο και το αυτό;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του, επεσήμανε:

  - Να ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά. Εάν αισθάνεται ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης, να μιλήσει και να καταγγείλει το περιστατικό. Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δε δικαιούται να ζει στο φόβο και τη σιωπή. 

  - Θα επαναλάβω το ερώτημα που δεν απαντήθηκε από κανέναν πολιτικό αρχηγό. Γιατί το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια...

  - Αυτοί οι άνθρωποι που μίλησαν και μιλούν σήμερα προφανώς αισθάνονται άνετα να το κάνουν και δεν θα αποδώσω σε αυτό κάποια κομματική διάσταση...Μίλησαν αυτοί οι άνθρωποι, αισθάνθηκαν τη δυνατότητα και την ασφάλεια να πούνε την ιστορία τους και ο λόγος, για τον οποίον δεν έλεγαν την ιστορία τους στο παρελθόν ήταν γιατί ήξεραν ότι δεν θα μπορούσαν να ακουστούν. Ότι δεν θα είχαν πολιτική στήριξη. Αυτό αλλάζει με αυτήν την κυβέρνηση και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Και στέλνουμε όλοι το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορεί να μιλήσουν με ασφάλεια. 

  - Η κυβέρνηση κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις και δεν άκουσα να λέτε απολύτως τίποτα για αυτό. Σας ερωτώ. Έχουμε ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο; Περιμένω τη δική σας συνεισφορά σε αυτό το δημόσιο διάλογο και αυτή είναι η ουσία της συζήτησης σήμερα...

  - Ανέχεστε το λόγο του κυρίου Πολάκη; Βγείτε και καταδικάστε το. Είμαι σίγουρος ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πάρα πολλοί που αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την τακτική σας να μην παίρνετε αποστάσεις από αυτές τις χυδαιότητες τους οδηγείτε στον τοίχο...Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε επιτέλους αποστάσεις από αυτές τις τακτικές ή είστε δέσμιος μιας πολιτικής από την οποία δε μπορείτε με τίποτα να ξεφύγετε; 

  - Σας προτείνω κύριε Τσίπρα να καταθέσετε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Και το δίπλωμα θα αφορά μία δική σας ανακάλυψη. Τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Είναι τα πληκτρολόγια που γράφουν μόνα τους. Πίσω από αυτά δεν κρύβεται κάνεις. Γράφουν μόνα τους. Δεν υπάρχουν μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Υπάρχουν αυτοί που πληκτρολογούν με χυδαιότητες. 

  Το #MeToo και οι αποκαλύψεις δεν έχουν κομματικό χρώμα

  "Το #MeToo και οι αποκαλύψεις οι οποίες γίνονται σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν έχουν κομματικό χρώμα και κομματική ταυτότητα". Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της τριτολογίας του, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή.

  "Δε με ενδιαφέρει καθόλου να καπελώσω αυτό το κίνημα. Έχω την ευθύνη όμως ως πρωθυπουργός της χώρας να το στηρίξω, να το ενισχύσω και να το θωρακίσω θεσμικά. Αυτό ακριβώς κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

  "Δε μπορείτε να πάρετε καμία απόσταση από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και από τα πιο ακραία στοιχεία που καθοδηγούν την πολιτική σας. Δε μπορείτε. Γιατί το κάνετε είναι δικό σας ζήτημα. Εάν σας κάνει καλό ή όχι κομματικά θα το κρίνουν οι πολίτες στην πορεία. Αυτή, όμως, είναι μία πραγματικότητα… Εσείς ο ίδιος καλλιεργείτε αυτήν τη λάσπη. Γιατί αυτό είστε. Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης το ίδιο πράγμα. Είστε τρισυπόστατο και από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Κ. Μητσοτάκης σε Α. Τσίπρα: Καταδικάστε εδώ και τώρα τη λάσπη

  * Μητσοτάκης για #ΜeTooGR: "Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος"

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ