Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Φεβ-2021 11:07

  Ξανθός: Εκτός ορίων η πίεση στο ΕΣΥ- Λάθος οι προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων

  Ξανθός: Εκτός ορίων η πίεση στο ΕΣΥ- Λάθος οι προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κατάσταση ειδικά στην Αττική ξεφεύγει από τα όρια των αντοχών του συστήματος Υγείας, είπε ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.  

  Κατά την άποψή του ( ΘΕΜΑ 104.6), πρέπει να σταθμιστεί παρά πολύ σοβαρά η συζήτηση για την άρση μέτρων και κακώς η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα επερχόμενης χαλάρωσης και προσδοκίες.

  Ο πρώην υπουργός Υγείας κατέθεσε την πρόταση να γίνει το Ερρίκος Ντυνάν νοσοκομείο αναφοράς για τον covid και να υπάρξει κίνηση να αναλάβει βάρος και ο ιδιωτικός τομέας, δεχόμενος περιστατικά κορωνοϊού.  Αν δεν γίνουν κινήσεις θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες της Θεσσαλονίκης προειδοποίησε. Τάχθηκε επίσης υπέρ της διενέργειας εκτεταμένων τεστ.

  Αντικειμενική πολιτική ευθύνη για Λιγνάδη

  Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Ξανθός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τους χειρισμούς , σημειώνοντας  ότι "υπάρχει αδιαμφισβήτητη και αντικειμενική πολιτική ευθύνη, η οποία όμως δεν αναλαμβάνεται και αυτό δημιουργεί την τριβή και την αντιπαράθεση". Επέρριψε δε "προσπάθεια συγκάλυψης" στην κυβέρνηση, .

  Αιτιολογώντας το τελευταίο, ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι υπάρχει μία χρονοσειρά κινήσεων και ενεργειών, που επιβεβαιώνουν ότι υπήρξαν προβληματικά αντανακλαστικά από την πολιτική ηγεσία σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, που επέδειξε καλά αντανακλαστικά.

  Σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα ότι "όταν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης βγήκε η υπουργός και του συμπαραστάθηκε, μιλώντας για ανθρωποφαγία και όργιο φημών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν κάνει καμία κίνηση το ΥΠΠΟ επί 15ήμερο προς τη δικαιοσύνη", ενώ τόνισε ότι "ο Λιγνάδης ήταν σαφέστατη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία κακώς άλλαξε τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο εθνικό θέατρο". "Είναι εύκολη λύση να περάσουμε σε μία λογική ισορροπιών και ίσων αποστάσεων , ενώ έχουμε μία δυσώδη υπόθεση" τόνισε ο κ. Ξανθός και ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα θεσμικά εργαλεία που θα διευκολύνουν σε τέτοιους χώρους, αλλά και γενικά καταγγελίες και προλαμβάνουν τέτοια φαινόμενα".

  "Αντί να συζητάμε αυτά η κυβέρνηση κάνει ένα χοντροκομμένο πολιτικό αντιπερισπασμό και με μία λογική μετάθεσης ευθυνών και θέλει να συζητήσουμε για την ποιότητα του διαλόγου, που κατά τη γνώμη της ευθύνεται η αξιωματική αντιπολίτευση" πρόσθεσε.Ο κ. Ξανθός ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση, τοποθετήθηκε με δηλώσεις και δεν μπορεί να συζητάμε για όσα λέγονται στο διαδίκτυο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ