Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Φεβ-2021 16:57

  Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα, Μισέλ, Φον Ντερ Λάιεν

  Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα, Μισέλ, Φον Ντερ Λάιεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την καγκελάριο της Γερμανίας και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. 

  Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, εκ νέου, στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα. Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ