Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 12:45

  Χ. Ταραντίλης: Στόχος μας είναι μέχρι το Πάσχα να έχουμε πετύχει το πρώτο τείχος ανοσίας

  Χ. Ταραντίλης: Στόχος μας είναι μέχρι το Πάσχα να έχουμε πετύχει το πρώτο τείχος ανοσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.50

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Στόχος μας είναι μέχρι το Πάσχα να έχουμε πετύχει το πρώτο τείχος ανοσίας".

  Το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται στον ορίζοντα της κυβέρνησης αποτύπωσε ο εκπρόσωπός της, Χρήστος Ταραντίλης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Συνέδεσε, μάλιστα, την πορεία των εμβολιασμών με τις παρτίδες που θα καταφθάνουν στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως τα προγράμματα τηρούνται, όταν θα τηρηθούν και οι προγραμματισμένες παραδόσεις.

  "Εξαρτάται πάρα πολύ από το πότε θα παραδοθούν και, εάν ισχύουν τα προγραμματισμένα για εμάς. Μεγάλη προτεραιότητα μέχρι το Πάσχα είναι να έχουμε αποκτήσει αυτό που λέγεται πρώτο τείχος ανοσίας. Αυτό σημαίνει να έχουν εμβολιαστεί όλες οι ηλικιακές ομάδες που είναι από 60 και επάνω καθώς και ευπαθείς ομάδες. Εάν θα καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε καταφέρει ουσιαστικά να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. Γιατί αυτές οι ηλικιακές ομάδες είναι που, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δημιουργούν αυτήν την πίεση στο σύστημα υγείας. Κοινώς, στόχος μας είναι το Πάσχα να έχουμε καταφέρει να έχουμε πετύχει αυτό το πρώτο τείχος ανοσίας...", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Η στρατηγική, που συμπυκνώνεται στη φράση "συνεχίζουμε την άμυνα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και την ίδια ώρα εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση "Ελευθερία" για τους εμβολιασμούς", βρίσκεται εξακολουθητικά στην προμετωπίδα. "Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε τους ρυθμούς. Από σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας ηλικίας 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraΖeneca. Επίσης, από σήμερα λειτουργούν τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με άμεση δυνατότητα 2.400 και 1.000 ημερήσιων εμβολιασμών αντίστοιχα, και πολύ περισσότερων στην πορεία. Έχουμε -όπως τόνισε το Σάββατο ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών με τη συνεργασία όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων. Στόχος μας είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια", ανέφερε ο κ. Ταραντίλης.

  "Δράσαμε προληπτικά για την ασφάλεια των πολιτών"

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Ταραντίλης ερωτήθηκε για το κλείσιμο της εθνικής οδού, ελέω της κακοκαιρίας. "Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και για αυτό πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος. Λειτουργεί και εργάζεται συνεχώς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα...", σημείωσε.

  "Η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα σε όλα τα πρόσωπα που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση"

  Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση Μενδώνη, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στάθηκαν δημοσίως δίπλα σε όλα τα πρόσωπα που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα περιβάλλον, ώστε όποιος ή οποία θα ήθελε να καταγγείλει βιασμό ή παρενόχληση, να σπάσει τη σιωπή να προχωρήσει μπροστά και να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη. "Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτηση του", πρόσθεσε. 

  "Η ΕΡΤ έχει διασφαλίσει την πολυφωνία"

  Όσον αφορά στο αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διακομματική διοίκηση στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ταραντίλης τόνισε: "Η ΕΡΤ έχει διασφαλίσει την πολυφωνία και την ενημέρωση όλων των πολιτών. Αυτό φαίνεται και από τους δείκτες τηλεθέασης καθώς και την αποδοχή που έχει υπό τη νέα διοίκηση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ