Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2021 09:29

  Η κόπωση των πολιτών, το τέλος της "ημέρας της Μαρμότας" και τα μηνύματα αισιοδοξίας Μητσοτάκη

  Η κόπωση των πολιτών, το τέλος της "ημέρας της Μαρμότας" και τα μηνύματα αισιοδοξίας Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Το τέλος του τούνελ, μαζί με την αφετηρία της άρσης των περιορισμών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, που θα εδράζεται πλέον σε μία σταθερή λογική, έδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη στιγμή που η μητροπολιτική περιοχή της Αττικής…περπατάει ήδη τα πρώτα βήματα του γενικευμένου lockdown, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας προς τους πολίτες, αναγνωρίζοντας την κόπωση από την, εδώ και σχεδόν δώδεκα μήνες, εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή της…μεγάλης ανάσας για την κοινωνία, η οποία τοποθετείται χρονικά περί το Πάσχα, η στρατηγική της κυβέρνησης θα έχει, πάντα, ως αποτύπωμα τη λογική της "βεντάλιας". Θα υπάρχουν, δηλαδή, περίοδοι αποσυμπίεσης, αλλά και περίοδοι εφαρμογής στοχευμένων παρεμβάσεων. Και το μέγιστο "όπλο" για την έξοδο από αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια δεν είναι άλλο από την πρόοδο στον εμβολιασμό της κοινότητας, με το βλέμμα να εστιάζει, κατά κύριο λόγο, στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

  "Μέχρι το Σάββατο θα έχουμε ξεπεράσει τους 500.000 εμβολιασμούς. Τέλος Μαρτίου εκτιμώ ότι  θα έχουμε ξεπεράσει το 1.700.000 εμβολιασμούς. Θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας που το θέλουν άνω των 75: 75-79, 80-84, 85 και άνω. Θα έχουμε εμβολιάσει και την ομάδα 60-64. Και μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει πιστεύω και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατηγορίας από τα 60 μέχρι τα 74. Συνολικά δηλαδή όλοι άνω των 60 συν κάποιοι οι οποίοι έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτό με κάνει να πιστεύω και να είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι καθώς θα μπαίνουμε πια στην άνοιξη και καθώς η οικονομία θα πρέπει να ανοίγει και λόγω τουρισμού, και θα έχουμε τουρισμό φέτος πολύ περισσότερο από πέρσι, το δουλεύουμε πολύ συστηματικά, θα μπορούμε πια να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην τηλεόραση του "ΣΚΑΙ".

  Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός, στη δημόσια παρέμβαση που πραγματοποίησε, μία ημέρα μετά το τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες, επεξήγησε την κυβερνητική στρατηγική για τα βήματα ασφάλειας, που πρέπει να γίνουν το επόμενο κρίσιμο διάστημα. "Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δε λειτούργησαν ουσιαστικά και η εμπειρία του Ιανουαρίου απέδειξε επίσης ότι ένα αυστηρό lockdown, όπως αυτό που κάναμε τις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου, μπορεί να συνοδεύεται στη συνέχεια με την πλήρη λειτουργία της αγοράς και των σχολείων. Και ενδεχομένως αυτός ο κύκλος να πρέπει να επαναληφθεί, τουλάχιστον ακόμα μία φορά", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, εστιάζει πλέον στη Θεσσαλονίκη, με τις εξελίξεις να θεωρούνται και άμεσες όσον αφορά στην υιοθέτηση νέων μέτρων. "Η Πάτρα είναι ήδη κλειστή, η Θεσσαλονίκη δεν είμαστε ακόμα ακριβώς εκεί. Θα περιμένουμε όμως να συζητήσουμε με τους ειδικούς αύριο, να εξετάσουμε τα στοιχεία. Έχουμε και μια τραυματική εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί", ανέφερε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ