Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 09:26

  ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος Πολιτικού Συμβουλίου για το Πρόγραμμα υπό Τσίπρα

  ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος Πολιτικού Συμβουλίου για το Πρόγραμμα υπό Τσίπρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώνεται σήμερα, σε συνέχεια της προηγούμενης Παρασκευής, ο δεύτερος "γύρος" της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, για το Πρόγραμμα του κόμματος. 

  Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ, το πρόγραμμα είχε τη "βούλα" της έγκρισης ( αναλυτικά τα μέτρα για την Οικονομία αποκάλυψε το Κεφάλαιο και το Capital.gr), έμεναν ωστόσο προς επεξεργασία, κάποιες προσθήκες και επισημάνσεις τις οποίες επεξεργάστηκε επιτροπή υπό τον Γ. Σταθάκη ( Λιάκος, Ξενογιαννακοπούλου, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Παππάς) και θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση. 

  Τσίπρας: Διεύρυνση χωρίς παραφωνίες

  Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του, κάλεσε  σύσσωμες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εργαστούν για την διεύρυνση, βάσει των επίσημων θέσεων και χωρίς... παραφωνίες.

  Παράλληλα, υπενθύμισε ότι είναι προτεραιότητα η διεύρυνση και η "συμπόρευση με προοδευτικές δυνάμεις" σε όλα τα επίπεδα , με "άνοιγμα" σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα ( συνδικαλιστικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια , κλπ.

  "Η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την εκλογική νίκη και τη προοδευτική διακυβέρνηση. Δεν αποτέλεσε απλά ένα άνοιγα σε στελέχη του Προοδευτικού χώρου αλλά την αναγκαία διαδικασία συμπόρευσής μας με προοδευτικούς πολίτες, ρεύματα και συλλογικότητες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα", είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων. 

  Η παρουσίαση

  Η σημερινή ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης του προγράμματος, θα σημάνει την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου με ορίζοντα τηλε-συνδιάσκεψη τον Απρίλιο τυπικά ενώ ουσιαστικά, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα που θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογική τροχιά. 

  Βάσει του προγραμματισμού, η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σε  ξεχωριστές θεματικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των Θέσεων στις επιμέρους αυτές θεματικές.

  Ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  για την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, το Σχέδιο Ανάκαμψης της οικονομίας και αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την εργασία με έμφαση στη προστασία των θέσεων και των σχέσεων εργασίας μέσα στη κρίση, για τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα κοινωνικά αποτελεσματικό και ανθρώπινο κράτος με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και στο πεδίο της αλληλεγγύης, για τη πρόταση του Κόμματος για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τη προάσπιση της Δημοκρατίας και τον ρόλο των ΜΜΕ και τέλος για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με έμφαση στην αξιοκρατία, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και την αποκέντρωση του κράτους.

  Ν. Ζορμπά

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ