Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 20:05

  Τηλεδιάσκεψη Μηταράκη με Ευρωπαίους ομολόγους του για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης

  Τηλεδιάσκεψη Μηταράκη με Ευρωπαίους ομολόγους του για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ομολόγους του πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενόψει της Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. 

  Ο κ. Μηταράκης συνομίλησε με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Ουγγαρίας, S. Pintér, και της Αυστρίας, K. Nehammer, και στη συνέχεια με τους Υπουργούς Εσωτερικών των πέντε κρατών της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, της Ιταλίας, L. Lamorgese, της Μάλτας, B. Camilleri, της Ισπανίας, F. Marlaska και της Κύπρου, Ν. Νουρή.  

  Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, είχε ως βασικούς άξονες το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο. Πιο αναλυτικά, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την μετανάστευση ως μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, για την  ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών με τρίτες χώρες και χώρες transit, για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης,  τόσο μέσω των μετεγκαταστάσεων, όσο και των επιστροφών με τη χρήση ενός κοινού ευρωπαϊκού  μηχανισμού.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ