Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιαν-2021 18:12

  ΜέΡΑ25 για αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο: Αν ο καθορισμός της αιγιαλίτιδας άρχιζε και τελείωνε στο Ιόνιο, θα καταψηφίζαμε το ν/σ

  ΜέΡΑ25 για αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο: Αν ο καθορισμός της αιγιαλίτιδας άρχιζε και τελείωνε στο Ιόνιο, θα καταψηφίζαμε το ν/σ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είναι ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η χάραξη ευθείων γραμμών βάσης και το κλείσιμο των κόλπων σε όλη την επικράτεια", δήλωσε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

  "Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η σημερινή επέκταση να χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο για τυχόν υποχωρήσεις στις επικείμενες συνομιλίες με την Τουρκία. Το οποίο και απευχόμαστε, όπως απευχόμαστε να θεσπίζεται σήμερα η μεταβλητότητα των χωρικών μας υδάτων, όχι προσωρινά αλλά μόνιμα", είπε η κ. Σακοράφα που εξήγησε ποιο χαρακτήρα έχει η ψήφος του ΜέΡΑ25 στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

  "Η Ελλάδα ασκεί τώρα έστω και καθυστερημένα, και μόνο τμηματικά, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, που αποδίδει σε όλα τα κράτη η σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας. Είναι αυτονόητο ότι η σημερινή θετική μας στάση ενέχει τη δεδομένη παραδοχή ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα πρώτο και μόνο βήμα στον κυριαρχικό καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας", είπε η Σοφία Σακοράφα και προσέθεσε: "Αν θεωρούσαμε ότι η κίνηση αυτή δεν θα έχει συνέχεια, αν ο καθορισμός της αιγιαλίτιδας ζώνης άρχιζε και τελείωνε στο Ιόνιο, σαφώς και θα την καταψηφίζαμε".

  Έχει σημασία, είπε στο σημείο αυτό η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25, η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, από το βήμα της Βουλής, για τον επικείμενο καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και στην Κρήτη.

  Η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε εξάλλου ότι το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την αλιεία διότι "αφορά στην αδιάκριτη και a priori εκχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης στο χώρο της εθνικής μας κυριαρχίας, προς την ξένη αλιεία και μάλιστα χωρίς αμοιβαιότητα".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ