Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2021 12:57

  Χρ. Ταραντίλης: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού και άρα η ανοσία έως τον Ιούνιο

  Χρ. Ταραντίλης: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού και άρα η ανοσία έως τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:17

  Χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό τον τρόπο με τον οποίο προχωρεί η διαδικασία του εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ήδη εμβολιαστεί είναι σχεδόν ταυτόσημο με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο και πάνω από τον παγκόσμιο.

  "Θα πηγαίνει όλο και καλύτερα, είμαι αισιόδοξος για αυτό", σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθεί το αρχικό πλάνο και να επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού και άρα η ανοσία έως τον Ιούνιο. Όσον αφορά για το κατά πόσο η χώρα μας μπορούσε να επιδιώξει διμερείς ή καλύτερες συμφωνίες, ο κ. Ταραντίλης παρέπεμψε στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν και επεσήμανε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 24 εκατομμύρια δόσεις. Γεγονος που καλύπτει περίπου 15 εκατομμύρια πολίτες, άρα αριθμό μεγαλύτερο του πληθυσμού της χώρας.

  Ερωτηθείς για το άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας. "Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σύστημα. Η διαδικασία ορίζει ότι οι ειδικοί συλλέγουν τα δεδομένα και εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει, εβδομάδα-εβδομάδα. Δε μπορούμε λοιπόν να ξέρουμε από τώρα οτιδήποτε. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών… Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει επιδιώξει τον βέλτιστο τρόπο για τη στήριξή τους. Θα δούμε τα δεδομένα και αναλόγως θα πράξουμε", ανέφερε ο κ. Ταραντίλης και πρόσθεσε πως ήδη τρέχει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

  Ένα και μοναδικό το θέμα συζήτησης

  "Πιστεύουμε ότι αν και όποτε επανεκκινήσουν οι διερευνητικές, η ελληνική πλευρά θα επιδείξει ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση. Ξεκαθαρίζω, όμως, ότι μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα ελληνοτουρκικά και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών. 

  Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους δώδεκα μήνες, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται υποχρεωτική στράτευση στα 18. 

  Όσον αφορά για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε πως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι τετραετής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ