Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 12:54

  Κοντοζαμάνης: Παραμένει ανησυχητική η κατάσταση στην Δυτ. Αττική - Ο δείκτης μετάδοσης Rt παραμένει πάνω από το 1

  Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ άντεξε, αλλού διακομίζουν ασθενείς από μία χώρα στην άλλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην Δυτική Αττική ο δείκτης μετάδοσης Rt, παραμένει υψηλός πάνω από το 1 υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι η κατάσταση ήταν και παραμένει ανησυχητική ήταν και είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική". Ανέφερε ότι έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 3.500 έλεγχοι, οι οποίοι έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων κατά 63% σε σχέση με την εβδομάδα πριν από τις 15 Δεκεμβρίου. 

  Ο κ. Κοντοζαμάνης, ανέφερε ότι στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 585 στο Δήμο Ασπροπύργου, τα 377 στην Ελευσίνα, τα 266 στα  Μέγαρα και τα 447 στη Φυλή.  Στις  αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για σκληρό lockdown στη Δυτική Αττική δεν βασίζονται σε επιστημονικώς αξιόπιστα δεδομένα, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε λέγοντας ότι  τα μέτρα βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία.

  Υπογράμμισε μάλιστα ότι και τα drive through test που έγιναν, έδειξαν ότι στη Δυτική Αττική ο  δείκτης μετάδοσης Rt, παραμένει υψηλός πάνω από το 1.

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεν υπάρχει μαζική πολιτική τεστ ειδικά στους χώρους εργασίας, λέγοντας ότι "το κράτος εξαντλεί την παρουσία του στη Δυτική Αττική, σε μέτρα αστυνομικής επιβολής και καταστολής".

  Ο κ. Κοντοζαμάνης στη δευτερολογία του, υπογράμμισε ότι γίνονται έλεγχοι σε συγκεκριμένους χώρους που παρατηρούνται συρροές, ενώ για την παρουσία της αστυνομίας, είπε ότι "το κράτος πρέπει να επιτηρεί τα μέτρα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ