Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 17:50

  Μιχαηλίδου: Στόχευσή μας η προστασία των ευάλωτων ομάδων

  Μιχαηλίδου: Στόχευσή μας η προστασία των ευάλωτων ομάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Παράρτημα Πρόνοιας Παιδιών Ηρακλείου επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στην Κρήτη. Η κ. Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παράρτημα, με στόχο τη διερεύνηση τρόπων, όπως εξήγησε, με τους οποίους μπορεί η ζωή των παιδιών και η καθημερινότητά τους να γίνει καλύτερη.

  Η κ. Μιχαηλίδου στις δηλώσεις της ανέφερε ότι το έργο του εμβολιασμού είναι ένα έργο δύσκολο και γιγαντιαίο, το οποίο καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο προγραμματισμός που έχει γίνει είναι πολύ καλός και πως ήδη το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε ιδιωτικές, εκκλησιαστικές και δημόσιες δομές, τα οποία που έπρεπε να συγκεντρωθούν, έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

  "Είναι στόχευσή μας η προστασία των ανθρώπων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, γι' αυτό εντάσσονται στο πρώτο κύμα εμβολιασμών μαζί με τους νοσηλευτές και όσους συμπολίτες μας εργάζονται στον χώρο της υγείας" επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου, η οποία πρόσθεσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού των πιο ευάλωτων ομάδων τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να είναι σφιχτά.

  "Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ εντατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο και έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε πάνω από το 70% των στοιχείων που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να τα μοιραστούμε και με το υπουργείο Υγείας και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς για όλους τα χρονοδιαγράμματα είναι πάρα πολύ ακριβή και ανελαστικά, γιατί και η ανάγκη είναι μεγάλη αλλά και ο κίνδυνος του κορονοϊού, που ουσιαστικά επιδεικνύει αυτά τα ανελαστικά χρονοδιαγράμματα" είπε η κ. Μιχαηλίδου.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παράρτημα Πρόνοιας Παιδιών Ηρακλείου, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να μοιράσει δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται, ενώ ευχαρίστησε την κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, του Ομίλου "Χαλκιαδάκης" για την στήριξη σε καθημερινή βάση στις ανάγκες των παιδιών.

  "Ο όμιλος Χαλκιαδάκης έχει προσφέρει δύο κοινωνικούς λειτουργούς στο Ηράκλειο και τα Χανιά, έτσι ώστε κανένας Κρητικός να μην μένει πίσω στο κομμάτι των κοινωνικών ερευνών που χρειάζεται να διεξαχθούν, για να προχωρούν οι αιτήσεις για υιοθεσία και αναδοχή και βέβαια να συμπληρώσω ότι είναι σταθερά δίπλα μας με την παροχή όλων των ειδών που χρειάζονται τα παιδιά, αλλά και τα δώρα τους" πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ