Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 12:46

  Ονομαστική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για Κυριακές και ηλεκτρονική ψηφοφορία συνδικαλιστικών ενώσεων

  βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί των  άρθρων του πολυνομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" που αφορούν την κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές για click away και τη χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία.

  Το αίτημα ονομαστικής είναι επί του άρθρου 72 που προβλέπει την κατ' εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που σχετίζονται με την παράδοση αγαθών που παραγγέλθηκαν ηλεκτρονικά, όπως για τους εργαζόμενους σε φαρμακαποθήκες και κέντρα διανομής εμπορευμάτων και επί του άρθρου 91, που προβλέπει την κατ' εξαίρεση έως τις 31 Μαρτίου χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία.

  Το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση, όσο και επί της ουσίας ορισμένων διατάξεων, αποτελείται από 160 άρθρα και περιλαμβάνει ρυθμίσεις  αρμοδιότητας 14 υπουργείων.

  Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μέσω της κατεπείγουσας διαδικασίας, προσπαθεί να αποφύγει μια διεξοδική συζήτηση για μια σειρά από φωτογραφικές διατάξεις και ανεξέλεγκτες επιχορηγήσεις.

  Για τα τεστ του κορονοϊού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "η κυβερνητική ανευθυνότητα συνεχίζεται και με τις ρυθμίσεις για τα δωρεάν τεστ. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δωρεάν ηλεκτρονική συνταγογράφηση του μοριακού ελέγχου στους πολίτες που εμφανίζουν ύποπτη συμπτωματολογία και ο θεράπων γιατρός τους αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη του ελέγχου. Αναθέτει την ευθύνη ανίχνευσης στον ΕΟΔΥ και μόνο στις ΚΟΜΥ, στα 161 υποστελεχωμένα κέντρα υγείας και στις υγειονομικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, αγνοώντας και τους ιδιώτες γιατρούς και τα περιφερειακά ιατρεία στις δυσπρόσιτες περιοχές και τις 127 ΤΟΜΥ. Η ανεπαρκής ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ για την έγκαιρη αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας καταφαίνεται με την αιφνίδια έκρηξη υπερβολικού αριθμού κρουσμάτων-που βέβαια τώρα οδήγησαν σε καραντίνα και στην Δυτική Αττική και στην Κοζάνη".

  "Για νομοσχέδιο τροπολογιών που αποτελεί επιτομή της κακής νομοθέτησης", έκανε λόγο ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί στα μουλωχτά και ύπουλα - όπως είπε- επιχειρεί να ξηλώσει την Κυριακάτικη αργία. " Αψυχολόγητη και ύποπτη", χαρακτήρισε τη γενικευμένη μετατροπή της Κυριακάτικης αργίας σε εργάσιμη, η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση.

  Η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25, έκανε λόγο "για  μη στήριξη των ναυτεργατών, σε αντίθεση με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες".

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ