Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 13:34

  Κύπρος: Επιστολή Προέδρου Δημοκρατικού Κόμματος προς τον Ν. Αναστασιάδη

  Κύπρος: Επιστολή Προέδρου Δημοκρατικού Κόμματος προς τον Ν. Αναστασιάδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να δώσει άμεσα την εντολή να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

  Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρει:

  "Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

  Στις 15 Οκτωβρίου 2020, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να θέσει ως όρο, για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση, ζητώντας την παραχώρηση, από την Κυβέρνηση, στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αντιγράφων όλων των φακέλων των πολιτογραφήσεων.

  Στους δύο και πλέον μήνες που μεσολάβησαν έκτοτε, εξηγήσαμε κατ' επανάληψη ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος αποτελούν αυτονόητη απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας της κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, τονίσαμε πως θα ήταν αντιφατικό να εμπιστευτούμε τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια κυβέρνηση, η οποία βαρύνεται από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο η χώρα μας έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αποδεδειγμένα αποτρέπει, δυστυχώς, τον έλεγχο και κρύβει τα σχετικά στοιχεία από την αρμόδια και εντεταλμένη υπηρεσία του κράτους.

  Δυστυχώς, η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αυτό το απλό και σαφές αίτημα της κοινωνίας, αλλά, αντίθετα, προκάλεσε την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού οδηγώντας τη χώρα σε κρίση.

  Εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο: Να δώσετε άμεσα την εντολή να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Να μην επιμείνετε στην επιβάρυνση των Κυπρίων πολιτών από μια κρίση, που δεν έπρεπε να έχετε προκαλέσει. Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη.

  Ευελπιστούμε ότι, έστω και τώρα, θα ανταποκριθείτε θετικά.

  Με εκτίμηση, Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ