Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 09:41

  ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η αποδυνάμωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ για αυτό βλέπουν "φιάσκο" σε όλα

  ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η αποδυνάμωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ για αυτό βλέπουν "φιάσκο" σε όλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Το φθινοπωρινό, δεύτερο κύμα της Πανδημίας, έχει βρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση "μάχης" απέναντι στην Κυβέρνηση, εφ όλων των μετώπων που σχετίζονται με τα του κορονοϊού.

  "Ροκανίζοντας" χρόνο και εντυπώσεις

  Από την απόλυτη αμηχανία έως και την Άνοιξη, συνεπεία της άκρως επιτυχημένης διαχείρισης του πρώτου κύματος, η Κουμουνδούρου, κρατώντας υπό μάλης τις δημοσκοπήσεις,  έχει περάσει σε φάση πολιτικής αντεπίθεσης, ψάχνοντας τα κενά στους κυβερνητικούς χειρισμούς και βλέποντας παντού, πρωτοβουλίες -φιάσκο. 

  Το αυτό είπε τις προάλλες και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή  για τον προϋπολογισμό, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για αποτυχία της κυβέρνησής του. 

  Οι δύσκολες εξισώσεις προς επίλυση απ την κυβέρνηση, με κύρια: Οικονομία - Πανδημία και τι γίνεται ανάμεσά τους, είναι στο επίκεντρο της Κουμουνδούρου. Να προκαλέσει αντιπολιτευτικό κύμα αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται. Περιορίζεται για την ώρα στην επίτευξη του βασικού πολιτικού του στόχου: Να αποδομήσει το προφίλ της κυβέρνησης , η οποία περισσότερο από 1,5 χρόνο εξουσίας σε συνθήκες απολύτως έκτακτης ανάγκης, διατηρεί αλώβητο το πλεονέκτημα της αποτελεσματικότητας σε σχέση με την του ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνηση. 

  Κοινώς, "κονταίνοντας" την κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι μπορεί να ροκανίσει πιο γρήγορα τη χαώδη διαφορά του με τη Ν.Δ ( και) δια της αποδυνάμωσης του "αντισυριζα μπλοκ". 

  Σύμφωνα άλλωστε με "μπαρουτοκαπνισμένα" κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο σύντομος δρόμος - εάν υπάρχει τέτοιος- για να αυξήσει τα δημοσκοπικά του ποσοστά το κόμμα απέναντι στο πολιτικό imperium Μητσοτάκη, είναι δια της μεγέθυνσης των κυβερνητικών αστοχιών, με άξονα την πανδημία προφανώς, στα κρίσιμα πεδία: Υγεία και Οικονομία. 

  "Φιάσκο"

  Πρόκειται για τα ίδια στελέχη που έχοντας αναγάγει τον διεμβολισμό του  "αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ", σε προϋπόθεση sine qua non για επαναφορά του κόμματος σε αξιόμαχη εκλογική κατάσταση, ποντάρουν στη συνθήκη: Πλαγιοκόπημα της κυβέρνησης σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς της με ταυτόχρονη κατάθεση αντιπροτάσεων. 

  Το εάν και πόσο βρίσκουν ευήκοα ώτα , οι αντιπροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαια μια άλλη συζήτηση, όχι πολύ ευχάριστη για την ηγεσία της Κουμουνδούρου. 

  Για την ώρα πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση, "βλέπει" όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, σαν "φιάσκο". 

  Μιλούν για "φιάσκο" στην Παιδεία ( και) με την τηλεκπαίδευση, "φιάσκο" στην Οικονομία, "φιάσκο" στη στήριξη της μεσαίας τάξης, "φιάσκο" στα μέτρα για τον εμπορικό κόσμο,  "φιάσκο" στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, εσχάτως και "φιάσκο" με το ζήτημα του εμβολίου. 

  Ήδη από χθες που έγινε γνωστό πως εντός του Ιανουαρίου, τα εμβόλια που θα έχει στην διάθεσή της η Ελλάδα, θα απέχουν πόρρω από τους αρχικούς υπολογισμούς για 2 εκατ. και θα περιοριστούν , για τον επόμενο μήνα, στις 300.000, "άνοιξε" την αντιπολιτευτική όρεξη του ΣΥΡΙΖΑ που γυρεύει "δικαίωση" στην επιμονή του για στήριξη του ΕΣΥ και άμεσες προσλήψεις. 

  Εξ ου και κομματικές πηγές, έχουν κάνει "σημαία" την θέση του ΄ΣΥΡΙΖΑ ότι " η   διαδικασία του εμβολιασμού θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα" και συνεπώς "δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της σοβούσας υγειονομικής κρίσης σήμερα".

  Επαναφέρουν, στο πλαίσιο αυτό, τις προτάσεις τους για:

  - Συνταγογράφηση  δωρεάν τεστ

  -Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

  - Επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ

  -Έλεγχο τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας και πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους εργασίας. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ