Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 21:01

  Χ. Θεοχάρης: Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα

  Χ. Θεοχάρης: Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στην ελληνική τουριστική αγορά και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα για την αύξηση των επενδύσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο φόρουμ Capital Link. 

  Όπως τόνισε, ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2019, μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.  

  "Μειώσαμε τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Μειώσαμε επίσης τη γραφειοκρατία και προχωρήσαμε στην απλοποίηση των διαδικασιών στο δημόσιο τομέα μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού" είπε ο υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος και στην επένδυση του Ελληνικού.

  Υπογράμμισε πως υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς τομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, όπως η αναβάθμιση και κατασκευή νέων, η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, η κατασκευή μαρινών, τα θεματικά πάρκα. "Περισσότερα από 40 νέα ξενοδοχεία, κυρίως μπουτίκ ξενοδοχεία άνοιξαν πόρτες τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας είτε μέσω συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων είτε μέσω πλήρους εξαγοράς, αποδεικνύοντας τον δυναμισμό της τουριστικής αγοράς και πώς οι επενδύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη γύρω από την πλατεία Ομόνοιας, την  Πλάκα και την  Πλατεία Συντάγματος" είπε.

  Οι επενδύσεις σε μαρίνες σε όλη την Ελλάδα είναι ένας άλλος τομέας με μεγάλες δυνατότητες για ενίσχυση του τουρισμού και για την αύξηση του αριθμού των σκαφών που επισκέπτονται τη χώρα μας, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

  "Τώρα είναι η ώρα να έρθουμε και να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει. Η οικονομία μας μετατρέπεται γρήγορα και βασίζεται σε άμεσες ξένες επενδύσεις. Σας καλώ να επενδύσετε σε αειφόρο τουρισμό όπου η Ελλάδα είναι παγκόσμιος ηγέτης" σημείωσε.

  "Δεν έχουμε σταματήσει να προωθούμε το εμπορικό σήμα της χώρας και την καλή φήμη που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας μέσω σύγχρονων, ανθρώπινων και καινοτόμων εκστρατειών. Η πλατφόρμα Greece from Home και οι εκστρατείες Endless Greek Summer & Destination Greece, Health First έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της τουριστικής προβολής".

  "Έχουμε ανοίξει τον τουρισμό με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που βασίστηκε σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, προετοιμάσαμε πρωτόκολλα υγείας για κάθε οικονομική δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους. Δεύτερον, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που εφάρμοσε τα πρωτόκολλα χωρίς εξαίρεση. Τρίτον, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα ελέγχου και δοκιμών "EVA" που εξέτασε τον κίνδυνο Covid-19 για εισερχόμενους τουρίστες σε κάθε σημείο εισόδου στην Ελλάδα" συμπλήρωσε.

  "Με αυτήν την κληρονομιά και εξετάζοντας το 2021, είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για συνεπή και εναρμονισμένα πρωτόκολλα ταξιδιού, βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας και προστασία των θέσεων εργασίας και των μέσων διαβίωσης".

  Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως ο ελληνικός τουρισμός είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και ανάπτυξης και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ανάκαμψη του το 2021.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ