Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 18:19

  Γεραπετρίτης προς Τσίπρα: Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής

  Γεραπετρίτης προς Τσίπρα: Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αντιπολίτευση με "ευκαιριακές σημαίες καταστροφής" και "πυροβολισμός του ορθού λόγου" ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτης κατά την τοποθέτησή του, λίγο πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. "Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι, δεν μπορούμε να φέρουμε. Ο προϋπολογισμός θα φέρει την ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους. Δεν θα επικαλεστούμε ούτε άγνοια, ούτε αυταπάτη. Η αυταπάτη είναι το άλλοθι της αποτυχίας".

  "Κατά την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως άκουσα δώδεκα φορές τις λέξεις ‘κατηγορώ και καταστροφή’. Ήταν ένας καταστροφικός λόγος, ελπίδα να χτίσουμε πάνω στην καταστροφή. Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής, ανεβαίνετε στο άλμα της σύγχρονης καταστροφής" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. "Κι αυτό που άκουσα ήταν πυροβολισμός του ορθού λόγου: λέτε δεν ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά αλλά θέλουμε σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική με ότι αυτό σημαίνει. Στα οικονομικά, λέτε να αδειάσουμε τα Ταμεία και έτσι θα βελτιώσουμε τον λόγο χρέους ως προς το ΑΕΠ και το έλλειμμα, όποιος το πετύχει θα κερδίσει Νόμπελ Οικονομίας". 

  Ο κ. Γεραπετρίτης παρατήρησε ότι ο Πρόεδρος του Συριζα δεν κατέθεσε καμία πρόταση ενώ δεν τοποθετήθηκε πάνω σε κρίσιμα ζητήματα του προϋπολογισμού. "Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας; Διαφωνεί με την αύξηση στα κονδύλια για την Παιδεία; Για τα εξοπλιστικά; Τι λέει για την μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές; Στα κίνητρα για τις νέες θέσεις εργασίας; Σε τι διαφωνεί. Ούτε μία πρόταση δεν ακούσαμε. Μόνο ο λυρισμός ‘σας έχει εγκαταλείψει η κοινωνία, σας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Για να το δούμε κι αυτό. Μας εγκατάλειψαν οι αγορές; Ποια χώρα έχει αναβαθμιστεί από τους Οίκους αξιολόγησης και  δανείζεται με επιτόκια στο ένα τρίτο εν μέσω πανδημίας. Μήπως δεν μας πιστεύουν  οι αγορές; Οι εταιρείες κολοσσοί  Microfoft, η Pfizer; Κανείς και εγκαθίσταται στην Ελλάδα. Να δούμε πως καταφέραμε να πάρουμε 32 δισ. ευρώ δυσανάλογα υψηλά για τα δεδομένα της χώρας; Πως η Ελλάδα κατέθεσε το πλέον αξιόπιστο σχέδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων; Η Είναι πραγματική η εμπιστοσύνη που έχτισε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στην ΕΕ". 

  Τόνισε ότι ακόμα και μέσα στην πανδημία έγιναν πολύ σπουδαία πράγματα όπως η ψηφιοποίηση του δημοσίου, και η μεγάλη παρακαταθήκη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στους μαθητές όλων των βαθμίδων με την λειτουργία 100.000 ψηφιακών τάξεων ταυτόχρονα. "Τι παρακαταθήκη είναι για τα νέα παιδιά η ουσιαστική εξοικείωση με την τεχνολογία" σημείωσε. "Και φυσικά στηρίξαμε έμπρακτα την εργασία. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι, δεν μπορούμε να φέρουμε. Ο προϋπολογισμός θα φέρει την ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους. Δεν θα επικαλεστούμε ούτε άγνοια, ούτε αυταπάτη. Η αυταπάτη είναι το άλλοθι της αποτυχίας". 

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ