Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 11:42

  Ν. Βούτσης: Παρά την πανδημία, η κυβέρνηση επιμένει στο πρόγραμμά της - Αλλάξτε ρότα

  Ν. Βούτσης: Παρά την πανδημία, η κυβέρνηση επιμένει στο πρόγραμμά της - Αλλάξτε ρότα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση παρά την πανδημία επιμένει "εμμονικά και ανάλγητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, δηλαδή τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιουλίου 2019. Και το λένε σαν κάτι φυσιολογικό. Σοβαρά τώρα;" υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον Προϋπολογισμό.

  Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε είναι "ιστορική η τομή και ο κόσμος θα είναι διαφορετικός ο κόσμος μετά από την πανδημία, όλοι το λένε. Διαφορετικός με συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν στην Δημοκρατία, τα δικαιώματα. Κι εσείς δεν καταθέτετε τον αναγκαίο αναστοχασμό, την αλλαγή ρότας για την στήριξη ευπαθών ομάδων. Δεν λέτε ότι ήρθε αυτό και αναγκάζει την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, επιμένετε στην ίδια ρότα με ακόμα πιο αντικοινωνικό χαρακτήρα. Είναι σαφές ότι οδηγούμαστε σε σοβαρότατες επιπτώσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα επί τω  χείρω για την δημοκρατία, τα δικαιώματα, την εργασία, την συμπίεση προς τα κάτω του κατώτατου, και την συρρίκνωση του μισθού".

  Ο πρώην ΠτΒ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με όσους βρίσκονται ήδη στην αφετηρία και επηρεάζουν με διάφορους τρόπους την κοινωνική κατάσταση σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κλιματική μετάβαση. "Προωθείτε αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο χωρίς να σας ενδιαφέρει που πηγαίνει η κατάσταση" είπε.

  Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει "μαγική εικόνα και δεν ακούει την κοινωνία και τους φορείς της. Έχετε κλείσει τα αυτιά σας στις φωνές και δεν ακούτε, για την ύφεση, τα χρέη, τα δάνεια. Τα ιδιωτικά χρέη και δημιουργούν μια δυστοπική κατάσταση. Αγνοείτε αυτές τις φωνές εμφανίζετε μια μαγική εικόνα. Εμπεριέχει κι ένα μεγάλο ατόπημα αυτή η εικόνα. Κάνατε συγκρίσεις με πέρυσι, πόσο μάλλον με τα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κατάσταση έχει αλλάξει.  Μπαίνει στην άκρη ότι από πλευράς ΕΕ μπαίνουν άλλες δυνατότητες για ρευστότητα, για παράταση στους κόφτες του δημοσιονομικού συμφώνου, το ΕΣΠΑ. Ολ’ αυτά δίνουν πολύ μεγάλη δυνατότητα το 2020. Μπορείτε να συμπεριφερθείτε πολύ διαφορετικά και εδώ υπάρχουν ευθύνες".

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ