Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Δεκ-2020 14:33

  Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την εντολή της

  Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την εντολή της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την εντολή της, είπε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. "Μπορεί να μην έχουμε ακόμα γίνει κανονική χώρα, διότι όλες οι χώρες της Ευρώπης εξαιτίας της πανδημίας, δεν είναι κανονικές χώρες, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεχάσει την εντολή της. Όσο επιτυχής και να είναι εκ μέρους μας η διαχείριση της κρίσης, η επιθυμία μας, το άγχος μας, ο καημός μας είναι να τελειώσουν αυτά για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε, στο ακέραιο την εντολή μας", είπε ο κ. Καραγκούνης και επισήμανε: "Αρχίσαμε να νομοθετούμε τις φοροελαφρύνσεις, το χαμηλότερο φόρο εισοδήματος, τη μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, και γενικότερα τις διατάξεις για τη στήριξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά η παρένθεση της πανδημίας, και πολύ περισσότερο η επιτυχής αντιμετώπισή της, όχι μόνο δεν μας επαναπαύει αλλά αντίθετα μας ενισχύει την επιθυμία να ανταποκριθούμε σε αυτό που υπήρξε η αιτία της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έγινε το 2019".

  "Αυτός ο προϋπολογισμός αποτυπώνει την απόφαση της ΕΕ να στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τα κράτη μέλη της", είπε και τόνισε ότι αυτό γίνεται διότι για την Ελλάδα χαλάρωσαν οι συμφωνημένοι δημοσιονομικοί στόχοι, γίνεται επειδή η Ευρώπη έδωσε συντονισμένη απάντηση στην κρίση και γιατί η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με αρνητικά επιτόκια.

  "Ας φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να είναι σήμερα κυβέρνηση, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης", είπε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τις σωστές στρατηγικές αποφάσεις".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ