Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 15:03

  Τρίωρη κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Novartis: "Να αποσαφηνιστεί δικαστικά η σκευωρία"

  Τρίωρη κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Novartis: "Να αποσαφηνιστεί δικαστικά η σκευωρία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μηνυτή και μάρτυρα στην υπόθεση, ξεκίνησε εκ νέου η ανάκριση για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες περί σκευωρίας, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

  Ο κ.Βενιζέλος κατέθετε επί τρεις ώρες στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μετά τη διακοπή της κατάθεσή του στις 6η Νοεμβρίου όταν ανέκυψε το ζήτημα του εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους. Τελικά η διαφωνία λύθηκε με βούλευμα (2/2020) που αποφάσισε (3-2) ότι η εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται.

  Σήμερα πάντως για λόγους ασθενείας η κα Θεοδώρου απουσίαζε από την ανάκριση.

  Ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε: "Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος".

  Την ερχόμενη Δευτέρα έχει οριστεί η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ