Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 19:58

  Κικίλιας: Εθνική προσπάθεια ο εμβολιασμός - Ευχαριστώ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

  Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.04

  Ο εμβολιασμός αποτελεί προσπάθεια ο εμβολιασμός, πρωτόγνωρο εγχείρημα που είναι φύση αδύνατον να γίνει μόνο από την κυβέρνηση, τα υπουργεία και τους φορείς, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας την τροπολογία για την Εθνική εκστρατεία Εμβολιασμού έως τις 30 Ιουνίου 2021. Η τροπολογία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

  Ο υπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Ανδρέα Πουλά του ΚΚΕ, και τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25 που συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια. Μάλιστα όπως είπε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου μπαίνουν μπροστά στην εθνική προσπάθεια.

  Με την εν λόγω τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή προβλέπεται η δημιουργία τριμελούς Επιτροπής Οργάνωσης της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού και το τεχνικό κομμάτι υλοποίησης της ενημερωτικής εκστρατείας. Την τροπολογία υπερψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ειδικά με την ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά δημιουργήθηκε άλλη εντύπωση καθώς η κ.  Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι θα ψηφίσει παρών, όμως τελικά και ο Συριζα υπερψήφισε. Αντίθετα παρών ψήφισε το ΚΚΕ, ο  εκπρόσωπος του οποίου Γ. Δελής διευκρίνησε ότι συμφωνεί με τον εμβολιασμό αλλά όχι με τις συμβάσεις υλοποίησης της ενημερωτικής εκστρατείας. Με αντιεμβολιαστική ρητορική εμφανίστηκε νωρίτερα ο επικεφαλής της Ελλ. Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προκαλώντας μάλιστα την άμεση αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος έκανε παρέμβαση εκφράζοντας την πολιτική διαφωνία απέναντι στο φαινόμενο αυτό που απειλεί την δημόσια υγεία.

  Σε ότι αφορά την τροπολογία και το τεχνικό κομμάτι της ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι  "το κομμάτι διαφημιστικής προώθησης αυτής της εκστρατείας θα γίνει με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες, με διαφάνεια και καθαρότητα".

  Ο ίδιος είπε ότι η προσπάθεια ενημέρωσης για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό ώστε να πειστούν οι πολίτες σε κάθε χωριό και κάθε νησί, να μην ακούν τα fake news, θα γίνει με μπροστάρηδες τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την Εκκλησία της Ελλάδος, θα λάβουν μέρος οι δήμαρχοι, τα δημοτικά συμβούλια, οι αντιπολιτεύσεις, όλοι οι ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, τα επιστημονικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, ΜΙΚΟ, όλος ο Δημόσιος τομέας, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού. "Είναι ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα" τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

  Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού υπερψηφίστηκε και άλλη τροπολογία με την οποία θα δοθούν άμεσα υπερωρίες ύψους 5,3 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές από τον περασμένο Μάιο.

  Αναλυτικά η τροπολογία στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ