Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 13:41

  Κατά πλειοψηφία ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων Δ. Ντζανάτος

  βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τοποθέτηση του νέου επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων κ. Δημήτρη Ντζανάτου. Ο ίδιος τόνισε απαντώντας σε επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύματα ότι "μπορεί κάποιοι να θέλουν να μου στείλουν μηνύματα, κάνουν λάθος, τα συμφέροντά τους δεν εξυπηρετούνται. Είμαι χρόνια στην αγορά και ξέρω πως παίζεται το παιγνίδι", σημειώνοντας ότι "θα αντιμετωπίσω την λάσπη".

  "Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται περήφανη ότι ψήφισε νόμο που θέτει κανόνες στα παίγνια και εξασφαλίζει δημόσια έσοδα, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη", επισήμανε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά της τοποθέτησης του νέου Προέδρου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, ενώ το Κίνημα Αλλαγής δεν ψήφισε.

  "Στις 20/10/2017 ο τότε υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα έφερνε θεσμικό πλαίσιο για την αγορά παιγνίων έως το Δεκέμβριο του 2017. Το πλαίσιο δεν ήρθε ούτε το 2017, ούτε το 2018 ούτε το 2019 , αλλά το έφερε η σημερινή κυβέρνηση στο τέλος του ’19. Αυτή η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια αλλά κάνει πράξεις", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. "Η σύγκριση έργων και λόγων καταδεικνύει την βούληση να βάλει τάξη σε ένα δύσκολο περιβάλλον, γι’ αυτό χρειαζόταν και η βούληση και η πράξη".

  Στις αιτιάσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο κ. Γ. Κατρούγκαλος που ζήτησε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κ. Ντζανάτου και άλλων όπως ο κ. Παύλος Πολάκης που έθεσαν ζητήματα ζητώντας να παραμείνει ο προηγούμενος πρόεδρος κ. Καραγρηγορίου, ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ως εξής: "Στις 29 Μαίου 2015 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη όρισε ταυτόχρονα τον νέο Πρόεδρο τον κ. Στεργιώτη και τα νέα μέλη της Επιτροπής. Η θητεία του κ. Καραγρηγορίου και τεσσάρων μελών της Επιτροπής έληξε τον Ιούνιο του 2020 και παρατάθηκε αυτοδίκαια γιατί υπήρχαν και ανοιχτές διαδικασίες. Μπορούμε ταυτόχρονα να επιλέξουμε Πρόεδρο και μέλη όπως ακριβώς έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση".

  Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πετυχημένοι στις ανεξάρτητες αρχές θα πρέπει να παραμένουν. "Εμείς το κάναμε και κρατήσαμε στον Συνήγορο του Καταναλωτή τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη που δεν νομίζω να πει κανείς ότι είναι δικός μας, ήταν Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

  "Θα αντιμετωπίσω την λάσπη"

  Κατά τη διαδικασία στην Επιτροπή Θεσμών βουλευτές όπως ο κ. Πολάκης έθεσαν ζήτημα με την κομματική δραστηριότητα, τη συμμετοχή στο ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων και τον χειρισμό υποθέσεων (Globo, Creta) από το κ. Ντζανάτο στο παρελθόν, για τα οποία ο ίδιος έδωσε αναλυτικά εξηγήσεις. "Εδώ είμαι για να αντιμετωπίσω την λάσπη και θα την αντιμετωπίσω", τόνισε ο κ. Ντζανάτος.

  Ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων τόνισε πως είναι τιμή του πως είναι αναπληρωτής γραμματέας σε τομέα της ΝΔ "δεν θεωρώ πως είναι κάτι σπουδαίο, πρόσφερα αυτό που νόμιζα σε πολιτικό επίπεδο και εννοείται θα παραιτηθώ. Ήμουν Πρόεδρος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες (Grant Thornton) με 500 εργαζόμενους, 30 εκατ. τζίρο και χιλιάδες πελάτες για 21 χρόνια. Σ’ αυτό το διάστημα πολλές εταιρείες ανεβήκανε, άλλες κατεβήκανε. Είμαι στην αγορά και ξέρω πως παίζεται το παιγνίδι. Υπάρχουν κανόνες, υπάρχει το κράτους δικαίου, υπάρχουν πειθαρχικά όργανα, υπάρχει και η δικαιοσύνη. Επομένως υπάρχουν πολλά για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει. Έκανα 46 χρόνια πορεία και δεν έχω το παραμικρό ούτε στο πειθαρχικό, ούτε στο ποινικό επίπεδο. Έκανα όλο τον κύκλο, τώρα για τα κουτσομπολιά τι να πω".

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ