Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Δεκ-2020 18:33

  Μέτρα στήριξης για θωράκιση γηροκομείων από τον κορονοϊό ζητούν 5 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

  Μέτρα στήριξης για θωράκιση γηροκομείων από τον κορονοϊό ζητούν 5 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Μέτρα στήριξης για την θωράκιση μονάδων κλειστής φροντίδας ηλικιωμένων-Γηροκομείων εν μέσω κορονοϊού", ζητούν με ερώτηση τους προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, 5 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

  Οι βουλευτές, κάνουν λόγο για "ζοφερή εικόνα που επικρατεί στα διάφορα γηροκομεία της χώρας", και για "μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης, ελλιπούς οργάνωσης και ποιότητας υπηρεσιών που μεγεθύνθηκαν και ανέδειξαν τις ευθύνες και την ολιγωρία της πολιτείας".

  Όπως τονίζουν, "η οικονομική και λειτουργική δυσπραγία των ιδρυμάτων αυτών δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στα νέα, απαιτητικά και πολυδάπανα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του ιού" ενώ επισημαίνουν ότι "οι δημόσιες δομές κλειστής φροντίδας ηλικιωμένων-χρονίως πασχόντων που ανήκουν στα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πρόνοιας (Π.Κ.Κ), σε μερικές περιπτώσεις είναι πλέον κυριολεκτικά κλειστές, σε καθεστώς ιδιότυπης καραντίνας ενώ λόγω αυξημένων λειτουργικών και οικονομικών απαιτήσεων βρίσκονται σε κυριολεκτική ασφυξία".

  Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ προτείνουν μεταξύ άλλων:

  -Έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στο σύνολο των δομών.

  -Αναστολή ή απαλλαγή των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο.

  -Επιδότηση ή ευνοϊκή δανειοδότηση για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.

  -'Αμεση πρόσληψη προσωπικού, όπου οι μονάδες ανήκουν στο δημόσιο, Περιφέρειες, δήμους και ένταξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα πρόσληψης προσωπικού (προγράμματα SURE, ΟΑΕΔ, κλπ).

  Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος Μουλκιώτης, Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Πουλάς και Κώστας Σκανδαλίδης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ