Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 15:30

  Απάντηση ΥΠΕΘΑ σε ερώτηση στη Βουλή για την εκμετάλλευση αεροσκαφών EriEye EMB-145H AEW&C

  Παναγιωτοπουλος Πατουλης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Μάρτιο του 2020 ενεργοποιήθηκε το υποπρόγραμμα "Εν Συνεχεία Υποστήριξη Συστήματος Αποστολής (Mission System Μ-S) αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ και Συναφούς Εξοπλισμού, το οποίο "αφορά την υποστήριξη των αεροσκαφών Erieye ΕΜΒ-145Η ΑΕW&C και επί του παρόντος διενεργούνται από τους αρμόδιους φορείς οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύναψη σχετικής σύμβασης".

  Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Φραγγίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα "Εκμετάλλευση αεροσκαφών EriEye EMB-145H AEW&C και πιθανή ανταλλαγή αυτών με τα αεροσκάφη GlobalEye SRS".

  "Στην παρούσα φάση", πρόσθεσε ο υπουργός, "αναμένεται η έκδοση βεβαίωσης ανάληψης υποχρέωσης τρέχοντος και επομένων οικονομικών ετών από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, η οποία απαιτείται πριν την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, σύμφωνα με το διάγραμμα ροής υλοποίησης εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων. Συναφώς σας γνωρίζεται ότι, το υπόψη πρόγραμμα διακρίνεται από υψηλό βαθμό προτεραιοποίησης στον προγραμματισμό εξοπλιστικών δαπανών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για τα έτη 2020-23".

  Αναφορικά με το ενδεχόμενο προμήθειας νέου αεροσκάφους ή ανταλλαγής με άλλο, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι "επί του παρόντος δεν υφίσταται επιχειρησιακή αναγκαιότητα - σκοπιμότητα για την αντικατάσταση του υφιστάμενου οπλικού συστήματος, εντούτοις το ΓΕΕΘΑ εξετάζει όλες τις υφιστάμενες επιλογές, στα πλαίσια της προσπάθειας για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου αναβάθμισης και υποστήριξης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ