Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 13:35

  Φώφη Γεννηματά: Εμείς στη Βουλή να δώσουμε το παράδειγμα για τον εμβολιασμό

  Φώφη Γεννηματά: Εμείς στη Βουλή να δώσουμε το παράδειγμα για τον εμβολιασμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δωρεάν εμβόλιο για όλους, ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό αλλά και πρόταση ώστε "εμείς, τα μέλη του Κοινοβουλίου να δώσουμε το παράδειγμα" από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής.   

  Παράλληλα η ίδια άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την διαχείριση των στοιχείων της πανδημίας.  

  Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού, ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το άνοιγμα των σχολείων βρήκαν την χώρα αθωράκιστη, ενώ άφησαν τους πολίτες στο έλεος της αισχροκέρδειας των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

  "Ο τρόπος πληροφορίας εγείρει ακόμη και ζητήματα δημοκρατίας" υποστήριξε η κ. Γεννηματά ζητώντας να γίνει έρευνα για την διαχείριση των στοιχείων. "Δεν υπάρχει πρόσβαση, της επιστημονικής κοινότητας , των κομμάτων, των πολιτών σε σημαντικά υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας. Δεν κατάφεραν ούτε να καταγράψουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή, αφού δεν υπήρχε  ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών. Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει σε βάθος το πως και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι ανταγωνισμοί των αρμόδιων για την διαχείριση των στοιχείων εις βάρος της δημόσιας υγείας. Η  αναποτελεσματικότητα, η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός καλλιεργούν την καχυποψία και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης. Που εντείνονται με νέα  δημοσιεύματα για διπλά βιβλία των κρουσμάτων, δηλαδή αναξιόπιστο Μητρώο Ασθενών, για αδιαφανείς διαδικασίες προμήθειας τεστ και μάλιστα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αυτά τα γνωρίζει, τα παρακολουθεί, και τα βιώνει ανήσυχος ο Ελληνικός λαός", τόνισε.

  Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την πανδημία, η πρόεδρος του ανέφερε ότι το  κλειδί είναι τα μαζικά τεστ και η σωστή ιχνηλάτηση. Μαζικά τεστ σε έναν νομό και επανάληψη τους μετά από 20 ημέρες, ώστε το κράτος να αποκτά πλήρη υγειονομική εικόνα και να "στεγανοποιεί" κάθε περιοχή, επιτρέποντας το εσωτερικό της άνοιγμα. Εφόσον και όμοροι νομοί βελτιώνονται, τότε το άνοιγμα μπορεί να επεκταθεί, π.χ., σε όλη την Περιφέρεια ή σε συγκεκριμένες ζώνες. Τα μαζικά τεστ να  γίνονται με μέριμνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κινητά συνεργεία, ακόμη και στο σπίτι ή σε ειδικές δομές με ραντεβού,  ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για κάθε περιοχή και να απελευθερώνουμε σταδιακά κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

  Ζήτησε να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις , μονιμοποίηση των επικουρικών και έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων του με ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων. Επίσης να  προχωρήσει σε πιστοποίηση των ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ και να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ