Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 20:36

  Βούλτεψη προς ΣΥΡΙΖΑ: "Ζητάτε να γίνει αρχισυντάκτης ο Πρόεδρος του ΕΣΡ;"

  Βούλτεψη βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δριμύτατη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δια στόματος Νίκου Βούτση, Γιώργου Κατρούγκαλου, Αναστασίας Γκαρά και Παύλου Πολάκη ζήτησε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ και παλαιότερα μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Σοφία Βούλτεψη. "Βρίσκω πράγματι πολύ διασκεδαστικό κόμματα που έχουν ως πρότυπα τους τα πιο αυταρχικά μονοκομματικά καθεστώτα, με απόλυτα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, να έρχονται εδώ και να κάνουν μαθήματα ελευθερίας του τύπου και πολυφωνίας" τόνισε η κ. Βούλτεψη. "Τι θα γίνει, θα γίνετε όλοι αρχισυντάκτες; Θα γίνει αρχισυντάκτης ο Πρόεδρος του ΕΣΡ; Σε ποιο άρθρο του Συντάγματος μπορεί να είναι γραμμένο αυτό;" είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

  Η κ. Βούλτεψη μάλιστα κατηγόρησε τον Συριζα ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα μέσα, τα αγαθά της δημοκρατίας, για να έρθει μετά και να τα καταργήσει, ενώ τα πρότυπά του σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου είναι η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, το καθεστώς Τσάβες και ο Μαδούρο. "Επισήμως, αν σας ρωτήσω εάν ήταν καλός ο Κάστρο, βέβαια θα πείτε. Είναι καλή η Κούβα σήμερα; Βέβαια θα απαντήσετε. Έτσι πρέπει να γίνουμε. Λοιπόν, ο Κάστρο μιλούσε 9 ώρες συνέχεια και έπρεπε να μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση και μόλις μιλούσε κανένας άλλος, πήγαινε στο μπουντρούμι. Άρα, λοιπόν, είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό να μας λέτε ότι το τόσο θα έπρεπε να είναι τόσο και γιατί δεν είναι τόσο.  Οκ.  Τσάβες, είχε δική του εκπομπή, έκανε τις ομιλίες του και έκλεινε όποιο σταθμό δεν μετέδιδε ολόκληρη την ομιλία του και ας ήταν τέσσερις ή πέντε ώρες. Αυτό θέλουμε; Δεν τα λέτε αυτά. Επειδή λοιπόν θέλετε και έχετε αυτήν την υποκρισία όλοι σας. Γιατί όλοι σας το λέτε αυτό για τον Τσάβες. Ο Μαδούρο έχει εκλογές την Κυριακή. Με ποιους κάνει εκλογές που σας αρέσει και είναι φίλος σας;".

  Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι το ΕΣΡ δεν κάνει έλεγχο περιεχομένου των ΜΜΕ. "Το υπέρτατο αγαθό,  αυτό που πρέπει να προστατεύσουμε και προστατεύεται από το Σύνταγμα, είναι η ελευθερία του δημοσιογράφου  να κρίνει τι είναι είδηση, τι πρέπει να προβάλει περισσότερο, πού θέλει να δώσει έμφαση. Δεν μπορούμε να το καταργήσουμε αυτό. Δεν μπορεί να γίνει αυτό στη δημοκρατία. Είναι αδύνατον να φανταστούμε στη δημοκρατία ένα σύστημα όπου μια αρχή, εν προκειμένω το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, θα κρατά μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από τη δημοσιογραφία και μ’ ένα υποδεκάμετρο θα μετρά δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, ώστε να γίνει και κάτι το εντελώς άνευρο δηλαδή, που μπορεί να μεταδίδει και ανούσιες ειδήσεις. Αυτός είναι τρόπος παραπληροφόρησης για να καλύπτεται ο χρόνος. Αυτό, λοιπόν, είναι πολύ οργουελικό για να το δεχτούμε εμείς. Ξεκάθαρα! Δεν το θέλει και το Συμβούλιο της Επικρατείας που, με σειρά αποφάσεών του, έχει ακυρώσει σειρά αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που, μάλιστα, είχαν ληφθεί το 2014 και ήρθε το ΣτΕ με το σκεπτικό ότι στον πυρήνα των προστατευόμενων αγαθών είναι η ευχέρεια του δημοσιογράφου να αξιολογεί και να επιλέγει από το σύνολο της καθημερινής δραστηριότητας των κομμάτων εκείνο το γεγονός της πολιτικής επικαιρότητας που είναι άξιο μετάδοσης και παρουσίασης. Τι θα γίνει, θα γίνετε όλοι αρχισυντάκτες;".

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ