Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 18:12

  Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ άντεξε, αλλού διακομίζουν ασθενείς από μία χώρα στην άλλη

  Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ άντεξε, αλλού διακομίζουν ασθενείς από μία χώρα στην άλλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε. Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, όπου διακομίζουν ασθενείς από τη μία χώρα στην άλλη ή νοσηλεύονται σε διαδρόμους. Αυτό δεν έχει γίνει εδώ πέρα", τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή για τον κορονοϊό. "Αντέξαμε, αντέχουμε και θα αντέξουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία" υπογράμμισε.

  Ειδικά για την Θεσσαλονίκη ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι σε έναν μήνα οι κλίνες ΜΕΘ σχεδόν 5πλασιάστηκαν ενώ οι απλές κλίνες 3πλασιάστηκαν. "Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από 43 ανέρχονται σήμερα σε 201 και οι απλές κλίνες από 498 σε 1420". 

  Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε ιδιαίτερα το σύστημα ιχνηλάτησης αλλά και την ταχύτητα έκδοσης αποτελέσματος μοριακού τεστ στην Ελλάδα, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει μεμονωμένη περίπτωση που η καθυστέρηση ήταν 6 ημέρες σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου. "Είμαστε σε σημείο να έχουμε σε 24 ώρες αποτελέσματα μοριακού τεστ ενώ άλλες χώρες έχουν 72 και πλέον ώρες. Αυτό βοηθάει και στην ιχνηλάτηση που έχει αποδειχτεί σημαντικό εργαλείο. 

  Ο κ. Κοντοζαμάνης Υγείας τόνισε ότι σε άλλα κράτη πιο προηγμένα που τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά έχουν καταρρεύσει τα συστήματα ιχνηλάτησης. "Το δικό μας λειτουργεί άψογα και είναι ένας από τους παράγοντες που βρίσκουμε στενές επαφές και έτσι μπορούμε να έχουμε την απαραίτητη τεκμηρίωση για λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις".

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ