Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 16:02

  Χατζηδάκης: Ρύθμιση για τράπεζες και κληρονόμους κτισμάτων με βαριές αυθαιρεσίες

  Κ. Χατζηδάκης: Αυξάνεται στο 20% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως €30.000
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διαβεβαίωση ότι τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα είναι "γρήγορα και μαζικά" και θα ξεκινήσουν από τις περιοχές που υπάρχει έντονη οικιστική πίεση όπως οι Κυκλάδες, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Ο ίδιος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ρύθμιση που επιτρέπει στις τράπεζες να πλειστηριάσουν ακίνητα με βαριές πολεοδομικές αυθαιρεσίας (κατηγορίας 5) είπε ότι η ίδια ρύθμιση αφορά και χιλιάδες κληρονόμους τέτοιων ακινήτων.

  "Τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα είναι γρήγορα και μαζικά, γι’ αυτό και εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου εισήχθη σήμερα για επεξεργασία το νομοσχέδιο "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας". "Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει και η συνδρομή δυνάμεων από τον ιδιωτικό τομέα και τον συντονισμό του υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου".

  Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι στα θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας "μας έχουν ξεπεράσει ακόμα και οι γειτονικές βαλκανικές χώρες. Η ιδιωτική περιουσία υποβαθμίζεται, η δυνατότητα για επενδύσεις μειώνεται, το μπάχαλο παραμένει. Η αρχή με τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα γίνει από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τις τουριστικές περιοχές, ενώ η προσπάθεια θα είναι να μην υπάρχουν κενά μεταξύ της μεταβατικής περιόδου που αφορά την δυνατότητα οικοδόμησης στα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων".

  Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την ρύθμιση που επιτρέπει στα τράπεζες να εκτελούν πράξεις για ακίνητα με βαριές αυθαιρεσίες (κατηγορίας 5), ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ρύθμιση αυτή αφορά και όσους κληρονομούν σπίτια με το ίδιο πρόβλημα. "Κάποιος που κληρονομεί ακίνητο με βαριές αυθαιρεσίες και δεν γνώριζε τι είναι αυτό που κληρονομεί έχει πρόβλημα" ανέφερε. "Η λογική είναι η ίδια και για τις τράπεζες. Είναι πολύ ατυχής η αντιπολίτευση που κάνετε εδώ" τόνισε.

  Σχολιάζοντας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η κ. Πέτη Πέρκα είπε ότι "θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα".

  Νωρίτερα υπήρξε ένταση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης ενώ στην κυρίως ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος  χαρακτήρισε τον Συριζα ότι είναι "κόμμα του τίποτα και του ατελείωτου θράσους γιατί παριστάνει τον κήνσορα στα θέματα του περιβάλλοντος ενώ ως κυβέρνησης δεν έκανε τίποτα".

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ