Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Νοε-2020 15:16

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Aegean και Sky Express στηρίζουν τον τουρισμό - Oύτε κρατικά, ούτε ιδιωτικά μονοπώλια

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Aegean και Sky Express στηρίζουν τον τουρισμό - Oύτε κρατικά, ούτε ιδιωτικά μονοπώλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.24

  Την υπεράσπιση του αεροπορικού έργου της Aegean και τον ρόλο της στον τομέα του τουρισμού, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος συνεχάρη και την Sky Express γιατί μέσα στην κρίση ανανέωσε τον στόλο της με έξι αεροσκάφη. "Επιβεβαιώνεται η πολιτική του 2008 με την ιδιωτικοποίηση, έχουμε δύο εταιρίες με αεροπορικό έργο, δεν θέλουμε ούτε κρατικά, ούτε ιδιωτικά μονοπώλια", τόνισε ο υπουργός στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

  Ο κ. Καραμανλής απαντώντας στην έντονη κριτική από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Πέτυ Πέρκα, Νίκος Παππάς) για την ενίσχυση της Aegean με 12ο εκ ευρώ, τόνισε ότι στην Ελλάδα , μέρος της αύξησης κεφαλαίου βάζει ο ιδιώτης και αυτό δεν έγινε σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. "Ο ιδιώτης εδώ βάζει 80 εκ ευρώ. Μόνο στην Αυστρία έγινε αυτό, όμως εκεί ο ιδιώτης είναι η εταιρία Lufthansa που είναι κρατική. Πως διασφαλίζεται το Δημόσιο; Αντί να πάρει μετοχές, έχει δικαίωμα εξαγοράς. Αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί να κεφαλαιοποιήσει. Η Πορτογαλία , μια χώρα περίπου ίδια με την δική μας, αντίστοιχα έδωσε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα 120 εκατ.".

  Υπογράμμισε ότι η Aegean έχει χαρακτηριστικά εθνικού αερομεταφορέα με το 80% του έργου της σε πτήσεις εξωτερικού.

  "Ο αερομεταφορέας είναι σημαντικός για την επιβίωση του τουρισμού. Όλες οι ΄χώρες στηρίζονται σε εθνικούς αερομεταφορείς και το ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα εξαγοράς όποτε το κρίνει. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ζητήθηκε οι ιδιώτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και αυτό θα έπρεπε να το αναγνωρίσετε. Στηρίζουμε μια μεγάλη εταιρία για λόγους εθνικούς, ο κλάδος έχει υγιείς επιχειρήσεις που προσφέρουν. Πριν την καραντίνα η Aegean είχε επενδυτικό πλάνο ανανέωσης του στόλου της 5 δις ευρώ. Με τσουβαλιασμένα ε ψέματα και αυταπάτες δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά".

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ