Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 16:39

  Άρση της ασυλίας βουλευτών για συμμετοχή σε πανηγύρι το καλοκαίρι

  βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα γιατί σηκώθηκε και χόρεψε στο πανηγύρι, ενώ η βουλευτής της δική του Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώτα Πούλου που δεν χόρεψε να παραμείνει κάτω από την βολική ‘ομπρέλα’ της βουλευτικής ασυλίας: αυτή ήταν  η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία ασχολήθηκε με την λήψη μέτρων κατά των δύο βουλευτών που συμμετείχαν σε πανηγύρι, παρά τα μέτρα του κορονοϊού το καλοκαίρι. Τελικά, με τις ψήφους των ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και 'Ελληνικής Λύσης' αποφασίστηκε να αρθεί η ασυλία και των δύο.

  Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην επιτροπή ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ καθ’ ότι σε φωτογραφίες εμφανίζεται όχι απλά να χορεύει, αλλά να σέρνει τον χορό, ενώ στην επιχειρηματολογία τους εντάχθηκε και ο προβληματισμός εάν η συμμετοχή σε πανηγύρια είναι ή όχι στο πλαίσιο άσκησης καθηκόντων του βουλευτή.

  Στην ίδια συνεδρίαση το ΚΚΕ δήλωσε "παρών", ενώ το ‘Μερα25’ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Κατά της άρσης ασυλίας και των δυο εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης. Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα για τα πανηγύρια το καλοκαίρι αφορούσαν αριθμό καθημένων στα τραπέζια και απαγόρευση χορού.

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων