Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 16:32

  Με τροπολογία 760 στρέμματα για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς στην Θεσ/νικη

  βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή παραχωρείται έκταση 760 στρεμμάτων , στην οποία θα γίνει το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

  Με την ίδια τροπολογία επίσης αυξάνονται από 9 σε 15 τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου , Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

  "Στην πραγματικότητα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε μία ανεκμετάλλευτη έκταση επτακοσίων εξήντα στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσουμε ένα τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς, με στόχο  να προσελκύσουμε μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή, τεχνοβλαστούς  από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ή νεοφυείς επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα καινοτομίας" τόνισε  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Δήμας. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό είναι το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για το εγχείρημα του ThessINTEC. "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει τη στήριξη όλου του Κοινοβουλίου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Με την τροπολογία η ‘’Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ’’ υποχρεούται εντός έξι μηνών από την καταχώριση του σχετικού εγγραπτέου δικαιώματος στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμαριάς να προβεί στη σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για 99 έτη, υπέρ της εταιρείας ‘’Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου ThessINTEC ΑΕ’’, προκειμένου να λάβει χώρα η ανέγερση των αναγκαίων κτισμάτων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο ακίνητο της ‘’Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ’’, που μεταβιβάζεται με το παρόν, σύμφωνα πάντοτε με τον σκοπό της παρούσας μεταβίβασης.

  Η σύσταση θα λάβει χώρα με την κατάρτιση σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο ανώνυμων εταιρειών, στην οποία θα προβλέπεται η καταβολή "εδαφονομίου” προς την "Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας” από τη ThessINTEC, οριζόμενου σε ποσοστό 0,75% επί των ετησίων μισθωμάτων που θα αφορούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις κτηριακών εγκαταστάσεων και επί των "εδαφονομίων” που θα εισπράττει η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης από τρίτους. Από τα ενοίκια που θα εισπράττει η εταιρεία του ThessINTEC από μακροχρόνιες μισθώσεις, το 0,75% θα πηγαίνει προς την "Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας".

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ