Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 13:13

  Στ. Πέτσας: Η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δε θα επιτραπούν πορείες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στον απόηχο της παρέμβασης του πρωθυπουργού για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου και του καλέσματός του για αυτοσυγκράτηση σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

  "Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση, αυτοί να ξέρουν ότι απομονώνονται από τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι εφέτος πραγματικά είναι αλλιώς για να προστατευτεί η Δημόσια υγεία", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελληνική αστυνομία θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δε θα επιτραπούν πορείες.

  Ο κ. Πέτσας σημείωσε, στις ερωτήσεις που δέχθηκε, πως δεν πρόκειται για καμιά αντισυνταγματική ενέργεια, αλλά για μία επιβαλλόμενη ενέργεια για την προστασία της δημόσιας Υγείας. "Ο πρωθυπουργός έκανε μία υπεύθυνη πρόταση. Είναι ώρα να στείλουμε μήνυμα ενότητας και αυτό ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...Όσοι αποφασίσουν να μην ακολουθήσουν την πρόταση του πρωθυπουργού θα εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης. Μακάρι να μην επιλέξουν αυτό το δρόμο, αλλά το δρόμο της ομοψυχίας και της ενότητας γιατί εφέτος είναι αλλιώς...", ανέφερε. "Όποιος νομίζει ότι αυτή η στάση έχει να κάνει με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά κάνει λάθος. Είναι θέμα ουσίας και η ουσία είναι ότι κάποιος, εάν θέλει να επιδείξει ανεύθυνη συμπεριφορά, την επιδεικνύει και δεν ακούει ούτε τα λόγια της κυβέρνησης, ούτε την κραυγή αγωνίας συνανθρώπων που χάνουν δικούς τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. 71 θύματα της πανδημίας είχαμε χθες και αυτό δεν έκανε κάποιους να σκύψουν επάνω στο πρόβλημα και να πουν ότι πραγματικά εφέτος οι εορτασμοί πρέπει να είναι διαφορετικοί και να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους...", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα έλλειψης επικοινωνίας με τα άλλα κόμματα, αλλά πρόκειται για θέμα κατανόησης.

  "Να στείλουμε το σωστό μήνυμα ενότητας στους πολίτες για την ανάγκη στήριξης των μέτρων. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ούτε κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι έναντι άλλων απέναντι στο νόμο…Το θέμα έχει να κάνει με την προσπάθεια που ακολούθησαν ορισμένοι να πουν ότι η διαδικασία είναι Συνταγματική και είναι ξεκάθαρα ότι δεν είναι αντισυνταγματική...", τόνισε.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανέφερε πως πρόκειται για ένα συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο δεν έχει κανένα ρόλο, για να δίνει γνωμοδοτήσεις.

  "Είναι κάτι που ξεφεύγει από τη νομιμότητα η διατύπωση οποιοδήποτε είδους γνωμοδότησης. Είναι διαυγές από πολλούς συνταγματολόγους ότι είναι ξεκάθαρα συνταγματική αυτή η απαγόρευση για λόγους που επιβάλλει η προστασία της Δημόσιας Υγείας...", επεσήμανε.

  "Είμαστε σε πόλεμο. Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες"

  Με το βλέμμα στο κρίσιμο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Πέτσας ανέδειξε την κρισιμότητα των επόμενων εικοσιτετραώρων.

  "Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για να αντιμετωπίσουμε την έκρηξη αυτή του τελευταίου διαστήματος σε διασωληνώσεις και σε εισαγωγές σε ΜΕΘ. Και αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει ολόκληρη τη χώρα να είναι μία υγειονομική επικράτεια...Είμαστε σε ένα πόλεμο και οι επόμενες επτά με δέκα ημέρες είναι κρίσιμες...Δεν εξετάζουμε περαιτέρω σκλήρυνση των μέτρων. Τα νούμερα που θα δούμε τις επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν χρειαστεί κάτι παραπάνω ή όχι. Αλλά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός...", είπε ο κ. Πέτσας. "Εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλλουν καθυστέρηση στο άνοιγμα της οικονομίας τότε θα κινηθούμε με βάση το σχέδιό μας...", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμη: 

  Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Πώς θα αποτραπεί πορεία για το Πολυτεχνείο - Δεν θα συλληφθούν πολιτικοί

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ