Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 17:40

  Τηλεδιάσκεψη υπουργών Μετανάστευσης Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας

  Τηλεδιάσκεψη υπουργών Μετανάστευσης Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συντονιστική τηλεδιάσκεψη των πέντε χωρών πρώτης γραμμής ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ και της διαπραγμάτευσης για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

  Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στη σύσκεψη εκφράστηκαν ανησυχίες για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια αλλαγή στην πρόταση της Επιτροπής που θα αποκαθιστά την ανισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής και της προβλεπόμενης αλληλεγγύης.

  Επίσης, αναφέρεται ότι οι υπουργοί των πέντε χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα) επιβεβαίωσαν την κοινή γραμμή ως προς τη διαδικασία υιοθέτησης των νομικών κειμένων, που αποτελούν την πρόταση της Επιτροπής για το Σύμφωνο, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν και να συμφωνηθούν ως "πακέτο", στη βάση της διαπραγματευτικής αρχής ότι "τίποτα δεν μπορεί να συμφωνηθεί εάν δεν συμφωνηθούν όλα". 

  Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνει ότι "οι πέντε χώρες πρώτης γραμμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε αποφασίσει να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στη διαπραγμάτευση για τη νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτή όμως δεν μπορεί να βασίζεται στην αντίληψη ότι οι πέντε χώρες των εξωτερικών συνόρων θα σηκώσουν μόνο εκείνες το βάρος των 27". 

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ