Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Νοε-2020 17:59

  Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων επανέλαβε ο Δένδιας στη Διαδικασία του Βερολίνου

  Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων επανέλαβε ο Δένδιας στη Διαδικασία του Βερολίνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη σημερινή παρέμβασή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία συμπροεδρεύεται από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, τονίζοντας τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στον στόχο αυτό, ήδη από το 2003 και τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

  Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δια-συνδεσιμότητα της περιοχής. 

  Ο κ. Δένδιας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής θα πρέπει να γίνει μέσω μιας διαδικασίας βασισμένης στις αξίες (merit-based approach) και ότι αυτή η διαδικασία είναι προς όφελος τόσο των κρατών της περιοχής, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η πλήρωση των κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι κομβικής σημασίας. 

  Στην παρέμβαση του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες, μέσω της πολυμερούς συνεργασίας, να αντιμετωπισθούν προκλήσεις όπως οι συνέπειες του COVID-19.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ