Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Νοε-2020 14:29

  Τρίπτυχο "πρόσβαση, φύλαξη, ποινές" στα Πανεπιστήμια

  Κ. Μητσοτάκης: Η επίσκεψη Πομπέο ενισχύει την εθνική γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στο τρίπτυχο "πρόσβαση, φύλαξη, ποινές" θα κινηθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των Πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

  "Όσον αφορά στην πρόσβαση εννοούμε πώς θα γίνεται η είσοδος στα ιδρύματα. Όσον αφορά στη φύλαξη ποιος αναλαμβάνει τον έλεγχο αυτής της πρόσβασης και το τελευταίο έχει να κάνει με τις ποινές, οι οποίες θα πρέπει να επιβάλλονται σε συμπεριφορές όπως αυτές οι απαράδεκτες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών...", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης.

  Ο Πρωθυπουργός θα έχει σε λίγη ώρα τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν οι αναγκαίες δράσεις.

  "Συμφωνούμε όλοι ότι η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100.000 και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας", είπε ο κ. Πέτσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ