Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2020 13:04

  Με ονομαστική ψηφίζεται σήμερα ο πτωχευτικός στην Ολομέλεια της Βουλής

  Με ονομαστική ψηφίζεται σήμερα ο πτωχευτικός στην Ολομέλεια της Βουλής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ονομαστική ψηφοφορία που έχουν ζητήσει κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο "Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας.

  Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή όταν η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, η οποία καταψηφίστηκε με 158 ψήφους χθες το βράδυ. 

  Λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 και να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 18:00, τον λόγο θα λάβει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ νωρίτερα σήμερα μίλησαν αρκετοί βουλευτές σύμφωνα με τον κατάλογο των εγγεγραμμένων, πριν η Βουλή διακόψει για την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

  Η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για την πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων θα σημάνει το τέλος μιας σειράς άλλων νόμων που ισχύουν σήμερα. 

  Στο νομοσχέδιο επίσης εντάσσονται και πέντε τροπολογίες: δύο από το υπουργείο Οικονομικών, εκ των οποίων η μία αφορά τη σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, μία του υπουργείου Εργασίας για τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", καθώς και για έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου και κοινή τροπολογία  Τουρισμού και Παιδείας για την παράταση της δυνατότητας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων έως το τέλος του έτους , και μέτρα του  Παιδείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ