Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 15:06

  Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία σε 16 του πτωχευτικού ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Θα παραταθεί και αύριο η συζήτηση

  Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία σε 16 του πτωχευτικού ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Θα παραταθεί και αύριο η συζήτηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σε 16 άρθρα του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Ρυθμίσεις οφειλών πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας" κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα: 76 που αφορά τις δυνατότητες πτώχευσης φυσικών προσώπων. Στο άρθρο 77 που αφορά το τεκμήριο πτώχευσης. Στο άρθρο 92 για την ένταξη μελλοντικών εισοδημάτων στην πτωχευτική περιουσία. Στο άρθρο 100 που έχει τις διατάξεις για τη νομιμοποίηση περιουσίας από ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο άρθρο 103 περί αλλαγής παραδείγματος για συμβάσεις εργασίας. Στο άρθρο 137 για τον ορισμό σύνδικου βάσει πρότασης του πιστωτή. Στο άρθρο 176 περί παύσης πληρωμών. Στο άρθρο 197 για τις συνέπειες απαλλαγής στην ρευστοποίηση και διανομή-επιπτώσεις σε συνοφειλέτες ή εγγυητές. Στο άρθρο 198 για τις ειδικές ποινικές ευθύνες του πτωχού. Στο άρθρο 217 που έχει τις διατάξεις ορισμού των ευάλωτων οφειλετών. Στο άρθρο 218 σχετικά με τις αρμοδιότητες του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων. Στο άρθρο 219 για την μεταβίβαση της κύριας κατοικίας στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων. Στο άρθρο 220 για τις 12ετείς μισθώσεις κύριας κατοικίας και του υπολογισμού του ύψους του μισθώματος. Στο άρθρο 221 που αφορά τις καταγγελίες μίσθωσης. Στο άρθρο 222 για την επαναγορά της κύριας κατοικίας από ευάλωτο και το άρθρο 268 που αφορά τις διατάξεις σχετικά με τις αναπροσαρμογές ασφαλίστρων Υγείας.

  Στην Ολομέλεια, ανακοινώθηκε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε, όπως είχε προαναγγείλει και η ειδική εισηγήτρια του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας και επί της Αρχής του νομοσχεδίου.

  Θα παραταθεί και αύριο η συζήτηση του νομοσχεδίου

  Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών "Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας" δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια, αλλά αυτή θα συνεχιστεί και αύριο μετά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων. 

  Αύριο, επίσης, θα διεξαχθούν η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 16 συνολικά άρθρα του νομοσχεδίου όσο και του ΚΚΕ που έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της Αρχής του νομοσχεδίου.

  Την παράταση της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο προεδρεύων, Στ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, ως απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς έχουν εγγραφεί να μιλήσουν πολλοί βουλευτές και με το ρυθμό που έχει κυλήσει μέχρι τώρα η συζήτηση στην Ολομέλεια, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να τους δοθεί ο λόγος.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ