Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 13:10

  Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν

  Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πολύπλοκο θέμα της μετανάστευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Μερβάις Ναμπ (Meerwais Nab), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

  "Ξεκινήσαμε ήδη τη συζήτηση για μία συμφωνία στα θέματα μετανάστευσης με το Αφγανιστάν, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα και απέναντι στους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, περνώντας τα σύνορα παρανόμως για να φτάσουν στη χώρα μας, ότι ακόμα και αν φτάσουν εδώ, ο δρόμος τους δεν θα έχει επιτυχία", υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

  Όπως ανέφερε, άλλωστε, η Ελλάδα έχει υποδεχθεί και φιλοξενεί πάνω από 40.000 Αφγανούς, πολλοί από τους οποίους έχουν το καθεστώς του πρόσφυγα. Κάποιοι από αυτούς, όμως, δεν το έχουν και κρίνονται ως παράνομοι μετανάστες.

  "Η Ελλάδα ήταν πάντοτε ταγμένη στην υποστήριξη της εσωτερικής ασφάλειας και βεβαίως της ειρήνης στην περιοχή του Αφγανιστάν", επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. "Γι' αυτό και συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κινδύνου των Ταλιμπάν", πρόσθεσε.

  Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη φιλοξενία του ελληνικού λαού στους Αφγανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα. "Εκτιμούμε τον ρόλο της Ελλάδας, του υπουργείου Μετανάστευσης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βρει τρόπους προκειμένου να ενσωματωθούν όσοι λαμβάνουν το προσφυγικό προφίλ στην Ελλάδα", σημείωσε.

  Ο κ. Ναμπ τόνισε ότι πολλοί Αφγανοί δεν έφυγαν από τη χώρα τους από επιλογή, αλλά λόγω των ζητημάτων ασφαλείας, παρατηρώντας ότι η χώρα πολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις εκ μέρους όχι μόνο των Αφγανών αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

  Τέλος, ανέφερε ότι το Αφγανιστάν προσδοκά τη δημιουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

  Πριν από τη συνάντησή τους, οι δύο αξιωματούχοι υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης Πολιτικών Διαβουλεύσεων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ