Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 14:41

  Σκουρλέτης για Κοντονή: Δική του η ευθύνη της ρήξης

  Σκουρλέτης για Κοντονή: Δική του η ευθύνη της ρήξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για εκρηκτική, ολέθρια σχέση του Σταύρου Κοντονή με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες μετά την διαγραφή του.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σε συνέντευξή του (ΣΚΑΙ) έδειξε εξαιρετικά ενοχλημένος από την μομφή του κ. Κοντονή περί  "σταλινικής αριστεράς" .

  "Ο κ. Κοντονής, με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων οδηγήθηκε και με δική του επιλογή σε μια απόλυτη ρήξη. Το να λες ένα κόμμα με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ "σταλινική αριστερά” είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση".

  "Ο κ. Κοντονής, απ’ ότι έμαθα κι εδώ νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο βαραίνει τον ίδιο, μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις ημέρες, έτσι είπε ο ίδιος. Δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς  του σε κάποιο όργανο, στην Κεντρική Επιτροπή με μια επιστολή και αποφάσισε την επομένη της δίκης της Χρυσής Αυγής να βγει δημόσια με αυτό το περιεχόμενο".

  Μεταξύ άλλων, ο Π. Σκουρλέτης είπε για:

  Στάση Κυβέρνησης ως προς τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα

  "Ο Ποινικός Κώδικας όπως γνωρίζετε, δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Είχαμε ως χώρα έναν πεπαλαιωμένο Ποινικό Κώδικα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, μας είχαν ασκήσει εντονότατη κριτική, είχαμε εισπράξει μομφές ως χώρα. Για δέκα χρόνια ετοιμαζόταν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, νομικών, καθηγητών, έτσι γίνεται στις σύγχρονες δημοκρατίες".

  "Όπως προβλέπεται, όταν ο Ποινικός Κώδικας παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο, δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Αυτό που μπορεί να κάνει, όπως το έκανε η παρούσα κυβέρνηση όταν ανέλαβε, είναι να παρέμβει εκ των υστέρων, με νομοθετικές ρυθμίσεις. Και άλλαξε, τι; Τη διάταξη για τους λογαριασμούς για το "μαύρο χρήμα”. Αυτοί που ξεπλένουν "μαύρο χρήμα” να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον  λογαριασμό τους πριν εκδικαστεί η υπόθεσή τους".

  "Όταν ψηφίστηκε ο Ποινικός Κώδικας, μετά έγιναν εκλογές. Η ΝΔ επί ένα χρόνο και πριν εκδικαστεί αυτή η υπόθεση και πάμε στις χθεσινές αποφάσεις, είχε τη δυνατότητα να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές". 

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ

  "Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που το κόμμα μου με εξέλεξε για δύο χρόνια στη θέση του Γραμματέα, με ένα πολύ υψηλό ποσοστό, η Κεντρική Επιτροπή. Και εν πάση περιπτώσει, δημόσια έχω τοποθετηθεί για πράγματα που ίσως εσείς να μη καταλαβαίνετε και να μη καταλαβαίνουν και οι άλλοι πολιτικοί χώροι. Τι σημαίνει δημοκρατία -μέσα στο κόμμα- συλλογικότητα, τι σημαίνει ανιδιοτελής προσπάθεια. […] Ο κ. Κοντονής αποχώρησε από μόνος του. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όταν έχεις πρότυπο λειτουργίας τα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όπου πρώτα εκλέγουν αρχηγό και μετά κάνουν συνέδρια για τις θέσεις, όπου πηγαίνουν σε συνέδρια με διορισμένους συνέδρους, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει συλλογικότητα, δημοκρατία, ανιδιοτελής προσφορά. Αυτά είναι χαρακτηριστικά της Αριστεράς την οποία την υπηρετούμε, είμαστε περήφανοι και γι’ αυτό διαμορφώνουμε και ένα άλλο πρότυπο πολιτικής, το οποίο μπορεί να εμπνέει κόσμο και να του δίνει και δικαιώματα συμμετοχής".  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ