Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 14:05

  Λ. Οικονόμου: Προϊόν επίμονης έρευνας της αστυνομίας οι δικογραφίες της Χ.Α.

  Λ. Οικονόμου: Προϊόν επίμονης έρευνας της αστυνομίας οι δικογραφίες της Χ.Α.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άδικες είναι πολλές φορές οι κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος του Έλληνα αστυνομικού, συχνά με στόχο μόνο και μόνο την πρόκληση προσωρινών πολιτικών εντυπώσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη βουλευτή ΚΚΕ στη Βουλή.

  "Θα πρέπει να θυμίσω ότι όλες οι έρευνες για τις έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκαν από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Το υλικό των προανακρίσεων, στα στοιχεία των οποίων βασίστηκαν οι δικογραφίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε προϊόν επίμονης και μεθοδικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας" υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

  Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υφίσταται καθ’ οιονδήποτε τρόπο κυβερνητική εντολή άσκησης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά πολιτών, αφού κάτι τέτοιο θα ξέφευγε των δημοκρατικών αρχών και του κράτους δικαίου. "Κάποιοι ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αφήσουν αιχμές για τη δημοκρατική αντίληψη της Αστυνομίας" τόνισε και  πρόσθεσε ότι όπως και στις υποθέσεις τρομοκρατίας, έτσι και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η Αστυνομία αποτελεί τον κρίσιμο βραχίονα του κράτους που διασφαλίζει την επάρκεια, τη σταθερότητα και την άμυνα του δημοκρατικού πολιτεύματος απέναντι σε κάθε απειλή, πάντα στο πλαίσιο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος.

  "Η Ελληνική Αστυνομία δρα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με κύριους άξονες την αρχή της τήρησης της νομιμότητας και του απόλυτου σεβασμού στις ατομικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των πολιτών. Διαθέτει επιπλέον τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς ώστε να απομονώσει και να τιμωρήσει όσους αποτελούν δυσάρεστες εξαιρέσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που δίνουν καθημερινή μάχη με τις προκλήσεις της εποχής μας" ανέφερε ο κ. Οικονόμου. "Η χώρα μας από τις αρχές Ιουλίου διαθέτει ένα νέο δημοκρατικό πλαίσιο, όπως το Σύνταγμα ορίζει, σχετικά με τη διεξαγωγή δημόσιων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων. Η κυβερνητική στόχευση είναι διπλή και ξεκάθαρη: ο απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα τού συνέρχεσθαι και ταυτόχρονα η διασφάλιση ώστε να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή ορισμένης περιοχής, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στη ζωή των πολιτών σε μια δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία για όλους μας και αυτό πράττουμε καθημερινά".

  Η ερώτηση του κ. Κατσώτη αφορούσε την "απρόκλητη βία κατά των υγειονομικών". Ο βουλευτής του ΚΚΕ  κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι "η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Ο σχεδιασμός των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι άλλος από την προστασία των επιχειρηματικών ομίλων και των Υπουργείων στα οποία απευθύνονται οι εργαζόμενοι κλάδων για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην απληρωσιά, στην έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για να διεκδικήσουν λύσεις σε προβλήματα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι η καταστολή των αγώνων από την απρόκλητη βία σε βάρος των αγωνιζόμενων υγειονομικών, στους ήρωες όπως τους αποκαλούσατε, που απαιτούν προσλήψεις και μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ατομικά μέσα προστασίας και σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας για να προστατευθεί ο λαός από την πανδημία. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει την  εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με γκλομπς, χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ και έχει στόχο το εργατικό-λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται και διεκδικεί, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού και όχι τις "περιθωριακές μειοψηφίες", όπως έλεγε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ψήφιση του νόμο".

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ