Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 20:54

  Κ. Τσιάρας: Υπέρ της επαναφοράς παλαιότερης διάταξης μέλη της Επιτροπής των Κωδίκων

  Κ. Τσιάρας: Υπέρ της επαναφοράς παλαιότερης διάταξης μέλη τα Επιτροπής των Κωδίκων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποκάλυψη ότι μίλησε με μέλη της Επιτροπής που επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και "όλοι είναι υπέρ της επαναφοράς των παλαιότερων διατάξεων" έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  "Αν κάνουμε παρέμβαση στην εκλογική νομοθεσία υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να αλλάξουν δεν είναι τόσο απλό", υπογράμμισε ο υπουργός ζητώντας "να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη ιδιαίτερα μια μέρα σαν αυτή που ακούστηκαν πολλά. Πέρα από τις ιδεολογικές μας διαφορές, η χθεσινή μέρα ήταν ένα μεγάλο δίδαγμα για όλους".

  Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος είχε επισημάνει ότι αναζητείται φόρμουλα ώστε να μην δοθούν πολιτικά δικαιώματα στα στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας.

  "Εσείς δώσατε αυτό το παράθυρο, εσείς δεν κάνετε τίποτε παρά τις προειδοποιήσεις μας και πάλι έρχεστε σήμερα υποκριτικά να φέρετε τροπολογίες", σημείωσε ο κ. Τσιάρας για την τροπολογία που πρότεινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος άφησε αιχμές για την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019 λέγοντας ότι "κάποιος βιάστηκε και ψήφισε τότε με εσπευσμένο τρόπο". Για την ουσία της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσιάρας είπε ότι "από τη στιγμή που ισχύει η ευμενέστερη διάταξη ότι και να συζητάμε εδώ είναι για τις εντυπώσεις", ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της εμπλοκής του Δ. Παπαγγελόπουλου, κ. Γιάννης Μπούγας, ανέφερε ότι η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματική.

  "Μόνο μέσω του εκλογικού νόμου μπορεί να γίνει" επέμεινε ο κ. Ραγκούσης. "Κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης δεν ξέρετε τι διαβάζετε", είπε. "Η τροπολογία που έχουμε καταθέσει προφανώς είναι κατατεθειμένη συνδυαστικά με το άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγματος και προφανώς κάθε διάταξη που επιλέγεται και ψηφίζεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αναφέρει και την διάταξη του Συντάγματος στην οποία υπάγεται κάθε φορά. Άρα όλο το σκεπτικό που είπατε για τη δική μας τροπολογία δεν εδράζεται πουθενά. Από το πρωί έχει γίνει άνω-κάτω η κυβέρνηση, το καταλάβαμε. Άλλη τοποθέτηση ο υπουργός, άλλη ο υφυπουργός, άλλη τοποθέτηση εσείς το βράδυ. Μην συνεχίζετε σε κάποια απαράδεκτα επιχειρήματα". 

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ως εξής την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης: "Ανήγγειλε ότι η θέσπιση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ελληνικού δικαστηρίου, θα γίνει μέσω τροποποίησης του Π.Κ. Αν αυτό γίνει, κύριε Υπουργέ, τότε αυτό θα συνεπάγεται ότι δεν θα καταλαμβάνει τους Χρυσαυγίτες εγκληματίες. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει στο ποινικό δίκαιο αναδρομική ισχύ σε αυτό που θα πάτε να κάνετε".

  Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια δέχτηκε και τα πυρά βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για την στάση του στο θέμα την εποχή που άλλαξε τους Ποινικούς Κώδικες. "Με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες μειώσατε όλες τις ποινές στους Χρυσαυγίτες από 10 σε 5 χρόνια, και τους αφήσατε τα πολιτικά δικαιώματα. Είχατε την ευκαιρία να τους συντρίψετε και δεν το κάνατε", τόνισε ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος του Κινήματος Αλλαγής.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ