Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 17:30

  Ευαγγ. Βενιζέλος: Η απόφαση για τη ΧΑ να σηματοδοτήσει μια περίοδο μεγαλύτερης δημοκρατικής ωριμότητας

  Ευαγγ. Βενιζέλος: Η απόφαση για τη ΧΑ να σηματοδοτήσει μια περίοδο μεγαλύτερης δημοκρατικής ωριμότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την ευχή "η σημερινή δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση της κοινωνίας και των κομμάτων απέναντι σε αυτή να σηματοδοτεί μια περίοδο μεγαλύτερης δημοκρατικής ωριμότητας για όλους μας και να λειτουργήσει ως αφετηρία για τον αναγκαίο αναστοχασμό", σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

  Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών διατύπωσε τη δικανική του κρίση για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου, ανεξάρτητα από το πώς κινούνται τα πράγματα στο πεδίο της κοινωνίας και της πολιτικής.

  Τόνισε ακόμη, πως από το 2012, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έθεσε το ζήτημα της θεσμικής απομόνωσης και αποβολής της Χρυσής Αυγής και αφού μεσολάβησε το τραγικό αλλά και καταλυτικό γεγονός της δολοφονίας Φύσσα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014 την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να υποβάλει στην Εισαγγελία τα στοιχεία που θεμελίωσαν την κίνηση της ποινικής διαδικασίας.

  "Ήταν μια τομή. Ακόμη όμως και μετά την κίνηση της διαδικασίας αυτής, ήταν πολλοί οι διστακτικοί ή οι ανοικτά αρνητικοί στη γραμμή της θεσμικής και ιδίως της κοινοβουλευτικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής. Υπήρξαν περίοδοι που οι κοινοβουλευτικοί αριθμοί δεν είχαν οσμή για κάποιους. Όπως δεν είχε οσμή η συνύπαρξη σε εκδηλώσεις "αγανάκτησης" κατά δύσκολων αλλά αναγκαίων επιλογών που στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ως απολύτως αναγκαίες και οι μόνες εφικτές", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ